Novalić: I u 2017. godini odlučno nastaviti započete procese

31.12.2016. 08:45 / Izvor: Fena
Novalić: I u 2017. godini odlučno nastaviti započete procese

Novalić je kazao kako i u 2017. moramo odlučno nastaviti započete procese, jer je to obaveza i opredjeljenje.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom novogodišnjih praznika.

"U godini koju ostavljamo iza sebe pokazali smo da su reforme, koje obuhvataju svaki segment društva, jedini način za izlazak iz ekonomskih i socijalnih teškoća. Stoga je sasvim jasno da i u 2017. moramo odlučno nastaviti započete procese, jer je to naša obaveza i opredjeljenje. To smo dužni radi sadašnjih, ali još više i radi budućih generacija kojima želimo stvoriti uslove da u svojoj zemlji žive od svoga rada", naveo je Novalić.

Dodao je da su više radnih mjesta, veća ekonomska i socijalna sigurnost, bolje zdravstvo i savremenije obrazovanje ciljevi kojima težimo i koje moramo ostvariti kroz provođenje mjera iz Reformske agende.

"Na taj način, istovremeno, približavamo Bosnu i Hercegovinu Evropskoj uniji, gdje i pripadamo. U ubjeđenju da će svako od nas dati doprinos tim ciljevima, svim Bosancima i Hercegovcima naiskrenije čestitam Novu 2017. Također, želim da predstojeća godina vama i vašim najdražima donese dobro zdravlje, sreću, te vas ispuni optimizmom ", kazao je Novalić u svojoj čestitki, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti