Obavještenje: Novi način upotrebe login podataka na Akta.ba

14.12.2016. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Obavještenje: Novi način upotrebe login podataka na Akta.ba

Poslovni portal Akta.ba poduzeo je sve potrebne mjere radi zaštite korištenja podataka.

Poštovani korisnici,

Obavještavamo Vas da je Poslovni portal Akta.ba poduzeo sve potrebne mjere radi zaštite korištenja podataka, ali i naših vjernih pretplatnika.

Shodno tome, željeli bismo da vas upoznamo sa sljedećim principima kojima je uređena politika zaštite podataka, a koja će biti u funkciji od 26. decembra 2016. godine.

Dakle, za korištenje pojedinih sadržaja i usluga na portalu Akta.ba morate se prijaviti u sistem pomoću adrese e-maila i lozinke koju ste dobili, odnosno naveli u postupku registracije. 

Novost je da će od sada pretplatnici portala na jednom uređaju moći koristiti samo jednu šifru. Dakle, ukoliko koristite vaše login podatke na više uređaja, sistem će vas sam odjaviti nakon čega se morate ponovo logirati u sistem.

U tom slučaju ćete morati češće ukucavati svoje podatke, te vam preporučujemo da u startu koristite opciju “Zapamti šifru”.

Naglašavamo da su ove razumne predostrožnosti preduzete da bi se spriječio nedozvoljen pristup informacijama i bazi podataka koju je portal Akta.ba upotpunio posljednih godina. Pored toga, podsjećamo vas da se kao registrirani korisnik obavezujete da dodijeljeno korisničko ime i lozinku koristi samo jedna ovlaštena osoba, te da dodijeljeno korisničko ime i lozinku neće prenositi na treće osobe niti istima omogućiti njihovo korištenje. 

Ukoliko nakon uvođenja ove izmjene budete imali bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da nam se javite na e-mail info@akta.ba.

 

Članak nije dostupan za besplatno čitanje. Ukoliko želite pročitati članak kliknite za više opcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti