Od 15. decembra "Arix" na policama trgovina u BiH

28.11.2015. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Od 15. decembra 'Arix' na policama trgovina u BiH

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata "Dita" Tuzla.

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata "Dita" Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već u petak 28.11, čime bi već početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix. Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima, piše rtvtk.

Radovi na na rekonstrukciji parovoda trajali su mjesec dana. Za uposlenike "Dite" puštanje pare prema fabrici znači početak proizvodnje praškastog deterdženta.

Održan je i sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca "Bingo", koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata "Dita" Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj - dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz "Dite" upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja.

Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata "Dita", i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.  Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama "FAKAT MIRIŠE BIJELO".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti