Odgođeno izjašnjavanje o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti sаоbrаćаја

19.04.2017. 11:24 / Izvor: Fena
Odgođeno izjašnjavanje o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti sаоbrаćаја

Predlagač zakona Damir Arnaut traži izmjene odredbe da vozila pod pratnjom, dakle vozila funkcionera, imaju pravo prvenstva nad vozilima hitne pomoći i vatrogasnim vozilima.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je danas principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti sаоbrаćаја nа putеvimа u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Nakon rasprave zaključeno je da se izjašnjavanje o ovom zakonskom prijedlogu odgodi dok Komisija ne dobije pismeni stav Vijeće ministara BiH o njemu.

Predlagač zakona Damir Arnaut je, pojašnjavajući predložene izmjene, kazao da prema trenutnom rješenju, vozila pod pratnjom, dakle vozila funkcionera, imaju pravo prvenstva nad vozilima hitne pomoći i vatrogasnim vozilima.

"Moj prijedlog traži da se to promijeni, da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima koja prevoze funkcionere", pojasnio je Arnaut.

Komisija za saobraćaj i komunikacije će zatražiti od Kolegija Predstavničkog doma produženje roka za 20 dana za dostavljanje mišljenja o prijedlogu ovog zakona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti