Otvoren 19. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

12.04.2016. 13:59 / Izvor: Akta.ba
Otvoren 19. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru
OTVORI GALERIJU

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2016., čiji je ovogodišnji zemlja partner Turska, otvorio je danas zamjenik premijera Vlade Republike Turske Numan Kurtulmus.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2016., čiji je ovogodišnji zemlja partner Turska, otvorio je danas zamjenik premijera Vlade Republike Turske Numan Kurtulmus. On je kazao da BiH i Turska imaju jako dobre odnose u skoro svim poljima te da im je cilj razvijati ih još više.

"Želja nam je da u ove odnose nastavimo poboljšavati. Osim sa BiH želimo razvijati dobre odnose sa svim zemljama na Balkanu", kazao je on.

Delfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma, kaže da će u sklopu Sajma na kojem se predstavlja oko 800 izlagača iz 24 države biti organizirane i tradicionalne podsajamske manifestacije uz nekoliko korisnih stručnih konferencija.

"Raduje nas da je naša zemlja partner ove godine Turska i da ćemo na ovaj način doprinijeti gospodarskom povezivanju ove dvije države" , kazala je ona.

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, se zahvalio na gostoprimstvu i kazao da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija ta je četvrti najveži vanjskotrgovinski partner te da je prisutan stalni rast trgovinske razmjene sa BiH.

"Želimo to unaprijediti. Najveći potencijal za rast imamo u regionalnoj suradnji i potrebno je da se razgovara o ukidanju brojnih barijera koje će donijeti dobro našim ekonomijama", kazao je Vučić.

Filip Vujanović, premijer Republike Crne Gore, kazao je danas da je Crna Gora spremna za suradnju sa BIH u svakom polju te da je i dosadašnja suradnja ima dobrih primjera kao sto su zajedničke carinske i inspekcijske kontrole što je efikasan način borbe protiv kriminala.

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske, je kazala da je Hrvatska najveći trgovinski partner BiH imeđu najvećim ulagačima. Postoje ogromne mogućnosti za razvoj gospodarstva ogromne te da ih moramo iskoristiti, navela je ona.

Najavila je da će Hrvatska biti zemlja partner sljedećeg sajama u Mostaru.

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je broj izlagača na sajmu svake godine raste te da mu je drago da Mostar okuplja poslovne ljude.

"Posebno mi je dragošto je ove godine zemlja partner Turska sa kojom je posljednih godina suradnja u svim poljima u usponu. Izvoz  iz BiH u Tursku se od 2013. do 2015. udvostričio i iznosi 35 milijuna KM.To je uvjeren sam tek početak jer prostora za razvoj suradnje", kazao je Izetbegović. Dodao je da su Poljoprivreda i turizam do sada bile oblasti u kojima su ove dvije zemlje imale najbolju suradnju te kazao da je dobro što u okviru Mostarskog sajma upriličen i podsajamske manifestacije.

AKTA.BA JEDAN OD IZLAGAČA NA MOSTARSKOM SAJMU

Poslovni portal Akta.ba jedan je od izlagača na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar. Stoga, ovom prilikom pozivamo sve klijente portala Akta.ba koji se nalaze na sajmu, da nas posjete na izložbenom prostoru u hali 1 i to vrijeme iskoristimo za ugodno druženje i razgovor.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti