Parking kod Narodnog pozorišta uskoro ponovo u funkciji

14.11.2015. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Parking kod Narodnog pozorišta uskoro ponovo u funkciji

Predstavnici Općine Centar Sarajevo i Ministarstva saobraćaja i pravobranilaštva KS jučer su na sastanku načelno dogovorili da za potrebe privremenog ponovnog stavljanja u funkciju parking prostora kod Narodnog pozorišta

Predstavnici Općine Centar Sarajevo i Ministarstva saobraćaja i pravobranilaštva KS  jučer su na sastanku načelno dogovorili da za potrebe privremenog ponovnog stavljanja u funkciju parking prostora kod Narodnog pozorišta Ministarstvo saobraćaja KS podrži ovu inicijativu, odnosno da pismenu saglasnost kako bi se ovaj prostor ponovo stavio u funkciju.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je kazao da i izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar ima interesa da se ovaj prostor stavi u funkciju kako bi se prikupljena sredstva mogla iskoristiti za rješavanje životnih pitanja naših sugrađana.

"Dok je komunalno preduzeće 'Rad' upravljalo pomenutim parkingom godišnji prihodi su iznosili 770.000 KM, a tu je radilo šest ljudi. Godinama ovaj prostor propada stoga su Općinsko vijeće Centar i načelnik Bećirević saglasni da se lokalitet, koji je u vlasništvu Općine Centar, ponovo stavi u funkciju kako bi prihode dijelili Općina i Kanton Sarajevo", naglasio je Ajnadžić.

Naglašeno je da je posljednjih deset godina u užoj zoni općine Centar izgrađeno više od 2.000 parking mjesta kako bismo riješili ovaj veliki problem saobraćaja u mirovanju u Sarajevu.

"Ministarstvo je pokrenulo proceduru da sve privatne i javne parkinge u Kantonu Sarajevo uveže u jedinstven informacioni sistem kako bi građani mogli dobiti blagovremene informacije o slobodnim mjestima na parkingu. Na ovaj načini bit će poboljšana i naplata prihoda", zaključio je kantonalni ministar saobraćaja Mujo Fišo, saopćeno je iz Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti