Partner se pridužio obilježavanju Evropskog dana mikrokreditiranja

20.10.2016. 16:01 / Izvor: Akta.ba
Partner se pridužio obilježavanju Evropskog dana mikrokreditiranja

Partner ima za cilj da aktivnim učešćem u obilježavanju ovog datuma, promoviše socijalnu inkluziju i samostalno poduzetništvo.

Evropski dan mikrokreditiranja (European Microfinance day) već drugu godinu, zajednički organizuju dvije evropske mikrofinansijske mreže EMN i MFC. Cilj obilježavanja evropskog dana mikrokreditiranja je podizanje svijesti o mikrokreditiranju kao dobrom načinu za borbu protiv nezaposlenosti i socijalne isključenosti građana u Evropi.

Centralni događaj će se održati u Briselu, 27. oktobra, sesijom namijenjenoj predstavnicima Evropske komisije, Evropskog parlamenta, Evropske investicione banke, Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta i ostalih EU institucija. Više različitih događaja biće izvedeno širom Evrope u organizaciji lokalnih partnera, mikrofinansijskih organizacija, članova EMN mreže.

Partner mikrokreditna fondacija, kao članica Mikrofinansijskog centra (MFC), se i ove godine pridružila obilježavanju Evropskog dana mikrokreditiranja.

"Partner, kao jedna od vodećih mikrokreditnih organizacija u BiH, koja opslužuje blizu 45.000 klijenata, ima za cilj da aktivnim učešćem u obilježavanju ovog datuma, promoviše socijalnu inkluziju i samostalno poduzetništvo. Kako bi u budućnosti pored kreiranja mogućnosti, pružili i nešto više od mikrokredita, što je i tema ovogodišnjeg dana mikrokreditiranja, potrebno je uložiti više napora, kako samih MKO, tako i kreatora politike u Bosni i Hercegovini. Klijentima treba pružiti sveobuhvatan paket finansijskih i nefinansijskih usluga, čime bi se ojačao mikrokreditni sektor, a klijentima pružila usluga kakvu zaslužuju",, istakao je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Partner MKF je otvorila vrata svojih 60 ureda, za sve one koji žele da saznaju nešto više o mikrokreditiranju i uslugama koje Partner pruža svojim klijentima.

Partner mikrokreditna fondacija pruža usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Kreditne operacije su započele u aprilu 1997. godine uz podršku Mercy Corps/Scottish European Aid. Partner MKF ima 60 ureda koji su raspoređeni na cijeloj teritoriji BiH.

Misija Partnera je pružanje finansijskih usluga ekonomski aktivnoj populaciji koja ima otežan ili koja nema pristup komercijalnim izvorima finansiranja. Partner je neprofitna organizacija koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih kredita u Bosni i Hercegovini.  Plasiranjem kredita ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta, navode iz Partner mikrokreditne fondacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti