PILA furniture kroz svoj namještaj oživljava prošla vremena

06.10.2016. 12:41 / Izvor: Akta.ba
PILA furniture kroz svoj namještaj oživljava prošla vremena
OTVORI GALERIJU

Unikatna tekstura različitih i rijetkih vrsta drveta od kojeg je napravljen namještaj daje mu dodatnu vrijednost.

PILA furniture je novi brand na našem tržištu ali čija priča počinje već sad davne '57. godine u predivnim bosanskohercegovačkim šumama iz kojih je jedan dedo marljivo izvlačio drva.

Svojim predanim radom i trudom u obradi drveta, ostavio je u naslijeđe svoju ljubav prema šumi i prirodi.

Kreatori PILA furniture brenda odlučili su nastaviti tu tradiciju i uz minimalnu obradu stabala iz bosanskohercegovačkih šuma, vratiti djelić prirode u našu svakodnevnicu. 

Jasmin Mehić, koji je dio tima PILA furniture za Akta.ba govori o ovom zanimljivom konceptu i ideji izrade orginalnog namještaja na našim prostorima koristeći prirodne i domaće sirovine.

"DNA koji je ostao iza dede nastavlja živjeti u brandu PILA sada je on samo oplemenjen današnjim vremenom i načinom življenja. Poseban je I po tome što svaki komad drveta koje se koristi za izradu ima svoje jedinstveno obilježje koje ga čini neponovljivim", kaže Mehić.  

Unikatna tekstura različitih i rijetkih vrsta drveta od kojeg je napravljen namještaj daje mu dodatnu vrijednost, čime istinski unosi poseban dašak estetike u svaki dom.   

Ideja za kreiranje brenda PILA furniture je nastala prvenstveno iz želje da pažljivo i s ljubavlju obradimo djelić netaknute prirode Bosne i Hercegovine, govori Mehić.

"Na ovaj način smo pokušali da takav jedan prirodan i netaknuti ambijent unesemo u domove unutar i izvan BiH."

PILA proizvodi su 100 posto bh. proizvod. Od same pripreme proizvoda, njegove izrade, pa sve do završne obrade, koriste isključivo resurse iz BiH.

"Dakle, PILA proizvod je istinski domaći proizvod, kreiran samom ljepotom i bogatstvom bosanskohercegovačkih šuma. Ponosni smo što djelić naše prirode unosimo u domove širom zemlje pa dalje i time omogućujemo da naša baština i historija živi i u današnjem brzom i modernom konceptu života", govori Mehić

Nedavno su kroz svoju prvu liniju proizvoda pod nazivom #back2basics, predstavili stoliće, trpezarijske stolove i stolice, komode i lampe, a planiraju predstaviti još jedan poseban proizvod koji je dio tradicije i načina života u BiH na kojem trenutno aktivno rade.

"PILA namještaj se sada proizvodi na više od četiri lokacije u Bosni i Hercegovini, zajedno s našim partnerima koji su angažovani na izradi namještaja.  Svako drvo koje koristimo za izradu našeg namještaja ima svoj naziv, strukturu, starost i tačnu lokaciju porijekla iz šuma diljem zemlje", govori Mehić.

Proizvode ovog zanimljivog i prije svega domaćeg brenda sada možete pronaći u novootvorenom concept store-u "Bazerdžan" na Baščaršiji. U planu im je i predstavljanje izložbenog dijela u Salonu Zart na Ilidži.

Uskoro će se ovaj namještaj moći naći i u drugim državama okruženja i svijeta. "Trenutno širimo našu poslovnu mrežu i šaljemo prve isporuke namještaja izvan BiH. Prve zemlje u kojima će se moći pogledati, kupiti i naručiti namještaj su Švedska, Njemačka i Austrija", govori Mehić. 

Iako su skoro krenuli sa aktivnom radom i izradom namještaja već sada imaju upite iz više zemalja, te intenzivno rade na optimizaciji proizvodnje i razvoju novih proizvoda.

"Ono što će posebno biti zanimljivo i čemu u narednom period posvećujemo više pažnje, jeste procesu u koji ćemo uključiti bosanskohercegovačke mlade dizajnere sa kojima ćemo kreirati nove linije PILA proizvoda", kaže Mehić. 

S obzirom da je PILA kao brend nastao iz ljubavi, planiraju nastaviti kreirati i proizvoditi ove unikatne komade namještaja i truditi se da uljepšaju životni prostor svojih kupaca vraćanjem daška prirode, a za neke možda i zavičaja, u svaki dom.  

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti