PK FBiH prikuplja podatke o potraživanju bh. dobavljača prema Agrokoru

14.04.2017. 07:58 / Izvor: Akta.ba
PK FBiH prikuplja podatke o potraživanju bh. dobavljača prema Agrokoru

GK FBiH oglasila se u četvrtak priopćenjem za javnost zbog financijskih poteškoća u kojima se nalaze gospodarska društva iz sustava Agrokora.

Gospodarska/Privredna komora Federacije BiH oglasila se u četvrtak priopćenjem za javnost zbog financijskih poteškoća u kojima se nalaze gospodarska društva iz sustava Agrokora.

Gospodarska komora Federacije BiH prikuplja informacije od svojih članica, kao i od tvrtki koje nisu članice, o iznosima potraživanja i statusu tih potraživanja u pogledu poštivanja rokova plaćanja, te će, nakon što se podaci prikupe, biti jasnija slika o iznosu dospjelih potraživanja tvrtki s područja Federacije BiH prema tvrtkama iz sustava "Agrokor" koje posluju u BiH.

Iz Gospodarske komore napominju kako se radi o okvirnim podacima koji se mijenjaju na dnevnoj bazi, te ističu kako te podatke neće objavljivati već će poslužiti samo u svrhu detektiranja veličine mogućeg problema.

Nakon što prikupe podatke iz Gospodarske komore navode kako će Vladi Federacije BiH uputiti inicijativu o žurnom formiranju radne  skupine koja će izvršiti detaljnu analizu situacije i žurno predložiti mjere, kako bi se izbjegle eventualne posljedice po gospodarstvo u Federaciji, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti