Počelo godišnje anketiranje privatnog sektora o uslugama javnog sektora

24.11.2016. 07:39 / Izvor: Akta.ba
Počelo godišnje anketiranje privatnog sektora o uslugama javnog sektora

Cilj istraživanja jeste utvrditi stanje i potrebe privatnog sektora u općini Žepče kao i nivo zadovoljstva privatnog sektora uslugama javnog sektora.

Kao i prethodnih godina, i ove godine razvojna agencija Žepče provodi redovno godišnje anketiranje privatnog sektora o zadovoljstvu uslugama javnog sektora.

Anketiranje je počelo 21.11.2016. godine i traje do 30.11.2016. godine a provodi se popunjavanjem kratkog online upitnika.

Cilj istraživanja jeste utvrditi stanje i potrebe privatnog sektora u općini Žepče kao i nivo zadovoljstva privatnog sektora uslugama javnog sektora. Također, kroz istraživanje će se utvrditi potrebe i prioriteti privatnog sektora u općini Žepče kako bi se u skladu s njima definirale prikladne mjere pomoći i podrške privatnom sektoru u općini Žepče.

Podaci dobiveni kroz istraživanje služit će isključivo u statističke svrhe te se sudionicima  u istraživanju garantira zaštita privatnosti iznesenih stavova.

Rezultati istraživanja provedenih u prethodnim godinama bili su tema sjednica Lokalnog ekonomskog foruma Općine Žepče i pretočeni su u konkretne inicijative koje su upućene javnom sektoru. Jedna od takvih inicijativa je smanjenje takse na ovjeru dokumenata za privatni sektor koja je realizirana donošenjem Odluke Općinskog vijeća Žepče o izmjenama Odluke o općinskim administrativnim pristojbama kojom je utvrđeno da se ovjera prve stranice naplaćuje 2,00 KM, a svaka naredna stranica 0,50 KM.

Mole se privrednici da se u što većem broju uključe u ovo istraživanje.

Rezultati će biti objavljeni na službenoj web stranci RAŽ-a i Općine Žepče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti