Počeo BIT Camp 2: Očekivanja polaznika ispunjena već u prvoj sedmici

27.05.2015. 09:59 / Izvor: eKapija.ba
Počeo BIT Camp 2: Očekivanja polaznika ispunjena već u prvoj sedmici
OTVORI GALERIJU

Novih odabranih 50 BIT Camp brains već nakon prve sedmice nastave ne kriju oduševljenje konceptom, tempom i količinom znanja i praktičnih vještina koje se usvajaju velikom brzinom kroz interaktivnu nastavu.

Novih odabranih 50 BIT Camp brains već nakon prve sedmice nastave ne kriju oduševljenje konceptom, tempom i količinom znanja i praktičnih vještina koje se usvajaju velikom brzinom kroz interaktivnu nastavu.

Od preko 1400 prijavljenih i iscrpnog procesa selekcije koji se sastojao od tri faze (online aplikacija, trosatni psihometrijski test i intervju) najuspješnijh pedeset je sebi osiguralo mjesto u drugoj generaciji BIT Camp-a, edukacijskog programa za softver development koji je već prepoznat po svom kvalitetu i intenzitetu.

Kristina Pupavac iz Kozarske Dubice, polaznica u grupi koja prati kurikulum Java/Android o svojim dojmovima kaže: "Završila sam elektrotehniku i imala sam predznanja o programiranju od ranije, ali za sedmicu dana prešli smo gradivo cijelog semestra. Iako sam imala podršku i ranije, nikad niko nije posvetio toliku pažnju meni i mom radu".

Slično razmišlja i Goran Bunjevac koji se ranije nije susretao sa programiranjem, a sada polako ali uspješno prati .NET kurikulum zasnovan na radu s Microsoft tehnologijama. Goran pored velike podrške predavača i asistenata posebno naglašava podršku koju dobio od drugih polaznika BIT Camp-a: "Stekao sam mnogo prijatelja i bez pomoći drugih ne bih mogao napredovati i to je veoma važan elemenat u cijeloj ovoj priči. Treba se psihički pripremiti na 12 sati rada dnevno, ali vjerujem da će se to apsolutno isplatiti".

Najmlađa polaznica BIT Camp-a, Melisa Ibrić je prije dvije sedmice zavšila Gimnaziju "Meša Selimović" u Tuzli i kaže da jedva dočekala priliku da se okuša u klupama BIT Camp-a: "Bila sam odlična učenica u srednjoj školi, a za BIT Camp sam se odlučila jer želim na brži način doći do novih znanja, poboljšati svoje vještine i izgraditi što kvalitetniji temelj za dalje usavršavanje".

Kao i u prvoj generaciji, među polaznicima su osobe sa širokim spektrom različitih zanimanja, ali im je svima zajednička izuzetna inteligencija i izražena motivacija. Među njima su ljudi iz cijele BiH, maturanti, studenti ekonomije, arhitekture, prava, elektrotehnike, engleskog jezika, matematike, nastavnik likovnog obrazovanja, te mnogih drugih usmjerenja koji su željeli napraviti promjenu i okušati se u jednoj od najperspektivnijih djelatnosti u BiH.

U narednih šest mjeseci polaznici će imati priliku da uče ne samo od renomiranih univerzitetskih profesora iz oblasti, već i od iskusnih softver developera koji već dugi niz godina rade u IT industriji.

Nastava je fokusirana na praktični i timski rad, te simulira dinamiku i projektne zadatke kakvi polaznike očekuju na njihovim budućim radnim mjestima. Po završetku BIT Camp-a polaznici će imati priliku za zaposlenje u jednoj od IT kompanija koje su osnovale Udruženje BIT Alijansa (AtlantBH, Authority Partners, DevLogic, Green River Media, PING i Zira), te povećati svoju konkurentnost na tržištu rada, obzirom da je prisutna velika potržanja za stručnjacima za razvoj software-a.

BIT Camp se realizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u saradnji sa projektom MarketMakers podržanim od strane Švicarske vlade, i održava se u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Sve informacije o BIT Camp-u pratite na Facebook stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti