Poslije duže vremena Konzum vraća Ditu u Sarajevo

22.06.2015. 08:09 / Izvor: eKapija.ba

Za sada se ovi proizvodi mogu kupiti u Sarajevu, u prodavnicama u Ložioničkoj 16, BBI centru i Dobrinji, a čim Dita bude imala nove količine Konzum će ih otkupiti i plasirati u svim prodavnicama

Proizvodi Fabrike deterdženata Dita Tuzla od jučer su dostupni na policama Konzuma, najvećeg maloprodajnog lanca u BiH. Za sada se ovi proizvodi mogu kupiti u Sarajevu, u Konzumovim prodavnicama u Ložioničkoj 16, BBI centru i Dobrinji, a čim Dita bude imala nove količine Konzum će ih otkupiti i plasirati na police svih prodavnica širom BiH.

"Ono što smo obećali ispunili smo. Podržali smo radnike Dite da pokrenu proizvodnju i otkupili smo količinu proizvoda koju su bili u mogućnosti u ovom kratkom roku da nam isporuče. Ovo je samo početak uspješne i dugoročne saradnje koja će rezultirati širenjem proizvodnje i palete proizvoda koju ćemo od Dite otkupljivati u budućnosti. Na ovaj način, zajedno jačamo ekonomiju i otvaramo nova radna mjesta i ono što je najvažnije, omogućavamo našim kupcima da kupuju kvalitetne domaće proizvode", istakao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma, te dodao da radnici Dite mogu računati i na finansijsku pomoć Konzuma u cilju unaprijeđenja proizvodnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Radnici i rukovodstvo Dite na Konzum mogu računati u svakom pogledu. Osim otkupa proizvoda, predstavnici Konzuma jučer su radnicima Dite donirali i 50 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti