Poslovne žene iz Turske posjetile bh. kompanije

26.05.2017. 13:35 / Izvor: Akta.ba

Posjetu bh. kompanijama organizirala je Fondacija Bigmev, uz saradnji sa Privrednom komorom Burse.

Uspješne turske poduzetnice Mufide Karaduman, Hande Anil, Nurgul Ozselek i akademkinja Zerrin Firat posjetile su 23. maja bh. kompanije Eko Teh, euroKapija (akta.ba) i Čip Sistemi.

Posjetu bh. kompanijama organizirala je Fondacija Bigmev, uz saradnji sa Privrednom komorom Burse, a povodom Dana poduzetništva žena 2017. godine.

Posjeta je organizirana s ciljem povećanja turskih investicija u Bosni i Hercegovini, kao i većim obimom trgovinske razmjene između bosanskohercegovačkih i turskih poduzetnika, te ostvarivanja dugoročnih poslovnih veza i doprinosom u razvoju ekonomije i privrede.

Inače, Müfide Karaduman suvlasnica je firme koja se bavi trgovinom u sektoru namještaja, plastike, drvnom, metalnom i građevniskom sektoru, te auto industriji, Handi Anil – direktorica je firme koja se bavi proizvodnjom brašna, dok je Nurgul Ozselek – suvlasnica firme za tekstilni sektor i ambalažu i profesorica poslovnog menadžmenta na Univerzitetu Uludag Zerrin Firat,

Dobrodošlicu gošćama poželjele su bosanskohercegovačke poduzetnice Jasminka Pinđo - direktorica kompanije Eko Teh koja se bavi projektovanjem, proizvodnjom i uslugama iz oblasti građevinarstva; Azra Atagić Ćatović – direktorica euroKapije (akta.ba) vodećeg poslovnog portala u BiH, Belinda Vazda – vlasnice Caffe & Dječija Igraonica/Rođendaonica "Geppetto" i Pizzerije Pinocchio, Dženita Zirdum – dugogišnja novinarka i urednica emisije „Recept za uspjeh“ Radio-televizije BiH i direktorica kompanije Cip Sistemi – Adisa Tufo.

Gošće iz Turske imale su priliku bliže se upoznati sa podslovnim aktivnostima svojih domaćica, sa Eko Tehom i sektorom građevinarstva u Bosni i Hercegovini; Akta.ba je predstavila sistem velike pomoći za mala i srednja preduzeća kojima se nudi odjeljenje za praćenje ekonomskih kretanja i događaja u regionu i industriji u kojoj su aktivni.

U Čip Sistemima prezentovani su poslovni uspjesi svih prisutnih: „Koraci ka uspjehu i značaj umrežavanja“, gdje su kompaniju Čip Sistemi predstavile direktorica Adisa Tufo i menadžerica Lejla Tufo. Direktorica Tufo je govorila o svom radu tokom četiri godine, koliko je na čelu kompanije, osvrnula se na svoje ideje i želje koje je imala da bi Čip Sistemi napredovali, a Hobby Art Centar nastao – kako je navela svojim gošćama, onako kako samo žena može snove ostvariti - ostvarila je svoje - konstantnim radom i ulaganjem u sebe i u posao koji voli.

Razgovor je nastavljen u pravcu dalje saradnje poduzetnica iz Bosne i Hercegovine i Turske, s akcentom na umrežavanje i osnaživanje ženskog poduzetništva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti