Potencijali bh. industrije namještaja predstavljeni na sajmu u Njemačkoj

21.09.2017. 12:44 / Izvor: Akta.ba

Sajam MOW spada među vodeće sajmove namještaja u Evropi i predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima namještaja.

Predstavnici Privredne/Gospodarske komore FBiH, potpredsjednik Mirsad Jašarspahić i direktor Sektora za industriju i usluge Almin Mališević, bili su dio delegacije BiH koja je u ponedjeljak 18.9.2017. godine upriličila posjetu sajmu namještaja MOW u Bad Salzuflenu u Njemačkoj.

Sajam MOW spada među vodeće sajmove namještaja u Evropi i predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima namještaja da svoje proizvode i novitete prezentiraju trgovcima i kupcima namještaja u Njemačkoj i šire. Na sajmu su izloženi proizvodi iz 35 zemalja, a među njima su i ove godine proizvodi bh proizvođača namještaja.

Visoko kvalitetni i moderno dizajnirani namještaj proizveden u BiH je prepoznat od strane njemačkih kupaca i na ovogodišnjem sajmu MOW je mamio pažnju kupaca. Posjeta je organizirana uz podršku GIZ-a  s ciljem daljeg razvoja drvnog sektora u Bosni i Hercegovini.

Delegaciju iz BiH su činili predstavnici Privredne/Gospodarske komore FBiH, Privredne komore RS, Drvnog klastera Hercegovine i predstavnika i eksperata GIZ-a, kao organizatora posjete.  Upriličen je sastanak sa upravom sajma na čelu sa gospodinom Bernd Schafermeir, kome su predstavnici sajma prezentirali sajamsku ponudu i način funkcionisanja sajma.

Također, predstavljeni su potencijali bh. industrije namještaja i razgovarano je o mogućnostima za izlaganje većeg broja firmi iz BiH na sajmu naredne godine. Zajedno sa predstavnicima sajma, upriličen je obilazak štandova bh. i drugh firmi.

Na više od 1000 m2 firme iz BiH su predstavile svoju ponudu i pokazale da je privreda ono najbolje što Bosna i Hercegovina ima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti