Predstavljen Akcioni plan zapošljavanja u RS-u

19.05.2017. 09:13 / Izvor: RTRS
Predstavljen Akcioni plan zapošljavanja u RS-u

Promovisana je i Uredba o podsticajima za zapošljavanje i prikupljanje materijala za Akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu.

Predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite predstavili su u Doboju Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj u ovoj godini.

Promovisana je i Uredba o podsticajima za zapošljavanje i prikupljanje materijala za Akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu, kao i Platforma razvoja socijalnog preduzetništva.

Akcioni plan zapošljavanja predviđa da se kroz podsticajna sredstva u ovoj i početkom naredne godine zaposli oko 3 hiljade lica za šta bi bilo utrošeno 16,7 miliona maraka.

"Ubrzo će se donijeti odluka od strane Zavoda za zapošljavanje da se isfinansiraju svi ovi projekti, prije svega zapošljavanje u privredi, zapošljavanje boračkih kategorija, sticanje iskustva mladih do 30 godina, zapošljavanje Roma I lica iznad 50 godina starosti", izjavio je Rajko Kličković načelnik Odjeljenja za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti