Predstavljen model podrške malim i srednjim preduzećima

07.09.2017. 08:40 / Izvor: SRNA
Predstavljen model podrške malim i srednjim preduzećima

Projekat Evropska mreža preduzetništva zajednički realizuju Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

U Istočnom Sarajevu je održana prezentacija Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske koja predstavlja instrument podrške malim i srednjim preduzećima sa područja ovog grada, ali i ostalim privrednim subjektima.

Viši stručni saradnik u Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Dejan Šešlija izjavio je novinarima da je jedan od najvećih problema privrednika nastup na inostranom tržištu i promocija njihovih proizvoda i usluga.

"U Evropsku mrežu preduzetništa uključeno je više od 60 zemalja, tako da ta mreža može da im pomogne da se na efikasniji i jednostavniji način promovišu na evropskom tržištu i šire, a posebno u smislu pronalaženja poslovnih partnera za plasman proizvoda i usluga, za šta je bilo najveće interesovanje", rekao je Šešlija.

Prema njegovim riječima, bilo je riječi i o mogućnosti organizovanja međunarodnih poslovnih susreta u Istočnom Sarajevu koji su planirani za 3. novembar, u organizaciji Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Razvojne agencije Srbije.

Mladenka Pandurević iz Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo rekla je da je Agencija imala priliku da privrednim subjektima pomogne da se registruju u Evropskoj mreži preduzetništva, da naprave svoj profil preduzeća u zavisnosti od toga da li nude ili traže uslugu, proizvod ili inovaciju, kao i da stupe u kontakt sa preduzećima u regionu i inostranstvu.

Projekat Evropska mreža preduzetništva zajednički realizuju Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i Inovacioni centar Banjaluka, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti