Predstavnici Evropske komisije učestvovat će na SBF-u 2017.

18.05.2017. 12:50 / Izvor: Akta.ba
Predstavnici Evropske komisije učestvovat će na SBF-u 2017.

Jedan od najvažnijih dijelova prvog dana foruma bit će panel "One Region, One Economy - Connectivity and Potential".

Visokopozicionirani predstavnici Evropske komisije, aktivno će učestvovati u ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu (SBF). Jedan od ključnih panela na najvećoj investicijskoj konferenciji u regiji bit će posvećen promociji ekonomske saradnje u regionu.

Christian Danielsson, direktor Direkcije za proširenje i susjedstvo Evropske komisije, bit će jedan od ključnih govornika na otvaranju SBF-a u Sarajevu.

Prvog dana Sarajevo Business Foruma 2017, 22. maja, na plenarnoj sesiji koja će se održati u zgradi Parlamenta BiH potpredsjednik Evropske komisije i evropski komesar za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen će se učesnicima obratiti video porukom iz Brisela. Na formu će učestvovati i Morten Jung viši savjetnik za regionalnu saradnju zapadnog Balkana u Evropskoj komisiji.

Najveća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi,  ponovo će ove godine okupiti državnike, privrednike, investitore i stručnjake iz cijelog svijeta, ali i ponajviše iz država regiona zapadnog Balkana. Bez obzira na to koje su države u fokusu, SBF svake godine povezuje kompanije iz jugoistočne Evrope te doprinosi regionalnoj saradnji.

Jedan od najvažnijih dijelova prvog dana foruma bit će panel "One Region, One Economy - Connectivity and Potential“. Fokus panela je ekonomsko povezivanja regiona i neiskorištene potencijali saradnje privrednika i država ove regije.Već osmu godinu zaredom Sarajevo Business Forum okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.Ovogodišnji SBF objelodanit će niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora.

U proteklih sedam godina SBF je okupio učesnike iz više od 30 zemalja.

Prošlogodišnjem skupu prisustvovalo je više od 1.600 osoba, uključujući i 350 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti