Preduzetnici iz Italije zadovoljni privrednim ambijentom u Derventi

27.08.2016. 09:37 / Izvor: SRNA
Preduzetnici iz Italije zadovoljni privrednim ambijentom u Derventi

Delegacija italijanskih privrednika, koja boravi u posjeti opštini Derventa, izrazila je zadovoljstvo privrednim ambijentom u ovoj lokalnoj zajednici.

Delegacija italijanskih privrednika, koja boravi u posjeti opštini Derventa, izrazila je zadovoljstvo privrednim ambijentom u ovoj lokalnoj zajednici i najavila konkrentiju saradnju. 

Italijanske preduzetnike, primio je načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je rekao da je ova lokalna zajednica prepoznata kao sredina u koju se isplati investirati.

"Uvjeren sam da će se u skorije vrijeme saradnja konkretizovati. Naša misija je da stvorimo odgovarajuće preduslove, da budemo transparentni i da radimo u kontinuitetu", rekao je Simić novinarima.

On je naveo da je dolazak italijanskih preduzetnika uslijedio nakon dobre preporuke privrednika Franka Ogera iz Kunea, koji već gotovo dvije decenije posluje u Derventi i Republici Srpskoj. 

Ogero je izrazio zadovoljstvo promjenama i razvojem Dervente u koju, kako kaže, dolazi već 20 godina. 

"Taj entuzijazam sam prenio na moje prijatelje i saradnike, koji su sada prvi puta ovdje i pozitivno su iznenađeni onim što su vidjeli. Dočekao nas je izuzetno human pristup cjelokupne zajednice koji se rijetko sreće", rekao je Ogero.

Zadovoljstvo viđenim i podstrekom koji lokalna zajednica pruža investitorima izrazili su i ostali članovi italijanske delegacije, čija se preduzeća bave telekomunikacijama i gradnjom puteva. 

Italijanski privrednici su najavili nove razgovore i konkretniju saradnju, te dalje predstavljanje Dervente svojim partnerima.

Delegacija iz Italije posjetila je preduzeća "Mreža network" i "Geokop".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti