Preko 40 učesnika u Cazinu pratilo "Drugi IT Gathering"

05.05.2015. 13:10 / Izvor: eKapija.ba
Preko 40 učesnika u Cazinu pratilo 'Drugi IT Gathering'

Na drugom IT gatheringu HUB037 održanom proteklog vikenda u Cazinu, tražila se stolica viška. Tema druge IT avanture bila je "HTTP Request Response".

Na drugom IT gatheringu HUB037 održanom proteklog vikenda u Cazinu, tražila se stolica viška. Tema druge IT avanture bila je "HTTP Request Response", a preko 40 učesnika/ca iz Cazina, Bihaća, Bužima i Velike Kladuše su imali priliku da se upoznaju s osnovama HTTP protokola koji je značajan u izradi web stranica ili manjih web aplikacija.

"IT sektor u našem regionu ima sigurno potencijala da se razvija. Trenutno postoji potražnja za preko 2000 programera u BiH. Imamo već konkretne dogovore s jednom kompanijom iz Sarajeva i međunarodnim partnerima koji su prepoznali značaj ovog sektora. Općina Cazin će obezbjediti logističku podršku i očekujemo konkretne rezultate već ove godine. Mi vjerujemo u ovu ideju", rekao je Nermin Ogrešević, načelnik općine Cazin, u svom obraćanju na samoj radionici.

Radionicu je vodio Adnan Mulalić, software inžinjer u programerskoj kompaniji Mistral Technologies d.o.o. Sarajevo, a učesnici su pokazali veliku zainteresiranost za ovu temu i oblast, postavljajući pitanja i razmijenjujući svoja iskustva.

Ovaj event organizira SMART Centar u partnerstvu sa Agencijom za razvoj Cazin (ARC) i Općinom Cazin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti