Proces pridruživanja zahtijeva reformu poljoprivrednog sektora

10.12.2015. 14:07 / Izvor: Fena
Proces pridruživanja zahtijeva reformu poljoprivrednog sektora

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je na sjednici Predstavničkog doma državnog parlamenta kazao da je siguran da će nas vrijeme u potpunosti uvjeriti da je formiranje ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na državnom nivou potreban i neophodan potez.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je na sjednici Predstavničkog doma državnog parlamenta kazao da je siguran da će nas vrijeme u potpunosti uvjeriti da je formiranje ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na državnom nivou potreban i neophodan potez, zato što pred poljoprivredom stoje izazovi koji su vezani za ispunjavanje preuzetih obaveza na putu ka EU.

Po njegovim riječima, proces pridruživanja neizbježno zahtijeva prilagođavanje i reformu poljoprivrednog sektora u skladu sa zahtjevima EU.

Zvizdić je ovo kazao odgovarajući na poslaničko pitanje Miroslava Milovanovića (SNSD) koji je podsjetio da je Zvizdić u svom ekspozeu, pored ostalog, rekao da je jedan od njegovih prioriteta formiranju ministarstava poljoprivrede na nivou BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti