Rješavanje smještaja Vlade FBiH

20.05.2017. 09:10 / Izvor: Akta.ba
Rješavanje smještaja Vlade FBiH

Prihvaćen je i Četrnaesti tromjesečni izvještaj o provedbi Projekta registracije nekretnina u FBiH za period 1.1.2017. - 31.3.2017.

S ciljem racionalizacije troškova, Vlada Federacije BiH  je zadužila proračunske korisnike i pravne osobe čiji je osnivač Federacija Bosne i Hercegovine, uključujući, a ne ograničavajući se na institucije, agencije, ustanove, direkcije i komisije, da ne pokreću, odnosno ukoliko su već pokrenuli da obustave aktivnosti na kupovini zemljišta i objekata za rješavanje pitanja smještaja, dok ne bude riješeno pitanje smještaja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalna vlada je na sjednici usvojila izvještaje o prošlogodišnjem radu Upravnog odbora Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar i Upravnog odbora Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo.

Prihvaćen je i Četrnaesti tromjesečni izvještaj o provedbi Projekta registracije nekretnina u FBiH za period 1.1.2017. - 31.3.2017.

Vlada je dala saglasnost za usvajanje izvještaja o radu i o finansijskom poslovanju Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo za 2016. godinu.

Vlada je sarajevskoj Općini Centar dala na privremeno korištenje, na period od pet godina, i bez naknade dvije parcele zemljišta Federalnog hidrometeorološkog zavoda, površine 1.386,23 m2 i 1.3000 m2, a za potrebe izgradnje sportske plohe (igrališta).

 Vlada Federacije BiH je za članove privremenog Stručnog savjeta Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH, na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje, danas imenovala Editu Kalajdžić (predsjednica), Miru Bradaru, Vedada Nezirića, Berinu Ramčić i Josipa Jankovića. Također su doneseni potrebni akti za raspisivanje i provođenje javnog natječaja za popunu ovih pozicija, te imenovana Komisija za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje Stručnog savjeta Agencije za nadzor osiguranja FBiH u sastavu Hajrudin Hadžimehanović (predsjednik), Irena Suljić, Mirjana Lučić, Elvedina Hodžić i Jasmin Gačević.

Danas je Federalna vlada poništila Javni natječaj za izbor i imenovanje jednog člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, te donijela Odluku i popratne akte o ponovnom raspisivanju Javnog konkursa za popunu ove pozicije.

Izmjenom postojećeg Rješenja, za člana Interresorne grupe za uspostavljanje jednošalterskog sistema poslovanja i elektronske registracije poslovnih subjekata u FBiH danas je imenovan Adi Kantardžić.

Vlada je Mirjanu Vučić i Gorana Miraščića predložila za imenovanje za dva člana Upravnog odbora  Izvozno-kreditne  agencije  Bosne  i  Hercegovine  iz  Federacije  Bosne  i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti