RS dala saglasnost da se parafira adaptirani SSP

15.07.2016. 14:31 / Izvor: SRNA
RS dala saglasnost da se parafira adaptirani SSP

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska saglasna da bude parafira adaptirani SSP.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska saglasna da bude parafira adaptirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju /SSP/.

Dodik je rekao da putem javnosti daje saglasnost srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću da glasa za parafiranje, a nakon konsultacija sa poljoprivrednicima iz Srpske, te sastanaka sa njemačkim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Dogovor sa ministrom poljoprivrede Njemačke kao izaslanikom kancelara /Angele/ Merkel o tome da se nađe način i pomogne poljoprivrednoj proizvodnji u BiH, prije svega u Srpskoj, je ključni za donošenje ovakve odluke", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da SSP stupa na snagu 1. januara naredne godine i da ima da se dogovore svi detalji.

"Očekujemo da će niz konkretnih mjera biti dogovoren sa Njemačkom u narednim mjesecima. Mi vjerujemo Njemačkoj i njenim obećanjima i u tom pogledu smatramo da je taj posao završen", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su se i on i premijer Srpske Željka Cvijanović jutros telefonom konsultovali sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača u Srpskoj, te resornim ministrom poljoprivrede i dobili njihovu saglasnost za parafiranje SSP-a.

Prema njegovim riječima, narednih dana sa poljoprivrednicima će se razgovarati o samoj realizaciji uslova pod kojima je odobreno parafiranje SSP-a, a jedan od sastanaka biće održan i u Njemačkoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti