Rudnik Soli Tuzla ostvario 99 posto planirane proizvodnje

20.12.2016. 08:00 / Izvor: Fena
Rudnik Soli Tuzla ostvario 99 posto planirane proizvodnje

Rudnik je stabilan, sve obaveze prema radnicima i državi se uplaćuju redovno, poručuju iz ovog privrednog društva.

Zahvaljujući nesebičnoj podršci Vlade Tuzlanskog kantona, u Rudniku Soli Tuzla uspješno su riješili svoje probleme, te već sada se mogu pohvaliti kvalitetnom proizvodnjom, koja iznosi 99 posto od postavljenog plana i više nego dobrim odnosom s kupcima.

"Podaci, konkretno znače da smo 99 posto isporučili po planu, a, u odnosu na prošlu godinu, to je 14 posto povećanja proizvodnje,  i mi smo veoma zadovoljni s tim i moramo istaknuti da i sljedeće godine još sedam posto ide povećanje proizvodnje, odnosno prodaje našim kupcima", izjavio je direktor Rudnika Soli Tuzla Anis Šaldić.

Rudnik je stabilan, sve obaveze prema radnicima i državi se uplaćuju redovno, poručuju iz ovog privrednog društva.

"Što se tiče Rudnika Soli Tuzla moramo se pohvaliti time da sve obaveze plaćamo,  radnicima plate,  sve obaveze prema našim dobavljačima, penziono, zdravstveno, znači sve apsulutno plaćamo. Firma je likvidna i ide sve ka većim uspjesima", dodao je Šaldić.

U ovoj godini postigli su rekordnu proizvodnju od rata do danas, pa je tako izvađeno tri miliona i 200 kubika slanice, a koji su usmjereni prema najvećim kupcima Šišedžam Sodi Lukavac i Solani Tuzla. U narednom periodu očekuju se energetske uštede i ulaganja u tehnološki napredak rudnika.

"U tom smjeru za sljedeću godinu smo već planirali energetske uštede, na rudniku je dosta zastario sistem pumpi, dosta je to na starom principu rađeno i sad planiramo za sljedeću godinu ići u tom projektu da energetsku uštedu pravimo od oko 30 posto", kazao je Šaldić.

Direktor Šaldić ističe da će Rudnik soli Tuzla  pratiti  pozitivni kurs te nastaviti njegovati dobar odnos s kupcima i s dobavljačima te da očekuje povećanje proizvodnje od sedam posto u narednoj godini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti