Sanski Most dobio zelene otoke

03.12.2015. 09:14 / Izvor: Akta.ba
Sanski Most dobio zelene otoke

Firma "Eko život" iz Tuzle, čiji je osnivač i vlasnik kompanija "Bingo", donirala je Općini Sanski Most pet "zelenih otoka", odnosno petnaest modernih kontejnera za selektiranje i ambalažiranje otpada.

Firma "Eko život" iz Tuzle, čiji je osnivač i vlasnik kompanija "Bingo", donirala je Općini Sanski Most pet "zelenih  otoka", odnosno petnaest modernih kontejnera za selektiranje i ambalažiranje otpada. Prema riječima predstavnice ove firme, Đane Halilović, "zeleni otok" čine tri kontejnera, od kojih je svaki namjenjen za odlaganje posebne vrste otpada: papira, stakla i plastike.

"Ovo je naša prva donacija Općini Sanski Most, ali sigurno ne i poslednja. Naša firma je operater u upravljanju ambalažnim otpadom, postoji i uspješno radi već dvije godine", istakla je Halilovićeva. Pomoćnik načelnika za privredu, Mevlida Deumić, naglasila je kako lokalne vlasti uvijek brinu o zaštiti okoliša, te istakla da će ovaj pilot projekat doprinijeti čistoći grada.

"Ovo je početak selektiranja otpada. U narednom periodu trudićemo se da građane upoznamo s ovim procesom i radimo na podizanju ekološke svijesti", istakla je Deumićeva.

Kontejnere su danas preuzeli radnici JKP "Sana" i oni će biti postavljeni na pet lokacija u gradu, a realizaciju ovog projekta pozdravio je i općinski načelnik Mustafa Avdagić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti