Saradnja UniCredit Bank i EP BiH: Brz i ekonomičan način plaćanja računa

17.05.2017. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Saradnja UniCredit Bank i EP BiH: Brz i ekonomičan način plaćanja računa

Aktivacijom e-računa plaćanje računa putem e-uplatnice UniCredit Bank bez naknade u narednih 12 mjeseci

UniCredit Bank d.d. i JP Elektroprivreda BiH predstavili su brz i ekonomičan način plaćanja računa. Svi korisnici usluga JP Elektroprivreda BiH, putem internet i mobilnog bankarstva UniCredit Bank od sada mogu jednostavnije plaćati račune štedeći vrijeme i novac.

Nudeći savremene i ekološke usluge, JP Elektroprivreda BiH i UniCredit Bank d.d. su svojim klijentima ponudili mogućnost plaćanja računa za električnu energiju aktivacijom e-računa kod Elektroprivrede BiH(račun koji stiže elektronskom poštom) i njegovim plaćanjem putem e- uplatnice UniCredit Bank. E-uplatnicu UniCredit Bank moguće je aktivirati u uslugama internet bankarstva e-ba i mobilnog bankarstva m-ba.

Midheta Kurspahić, glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH kazala je da novu uslugu prezentiraju upravo danas, na Međunarodni dan informacijskog i telekomunikacijskog društva i ona je pokazatelj opredjeljenosti i nastojanja kompanije da prati tržišne i tehnološke trendove i u tom smislu pokreće značajne aktivnosti koje za cilj imaju digitalnu transformaciju poslovanja i odnosa sa klijentima.

"Nakon uvođenja usluge e-račun i velikog odziva, odlučili smo otići korak dalje i našim kupcima omogućiti i novi vid plaćanja, kroz e-uplatnicu. UniCredit banka je prepoznala značaj ovakvog projekta i zajedničkim snagama smo u kratkom roku, pokrenuli uslugu koja će prvih godinu od početka korištenja usluge biti besplatna, odnosno bez troškova provizije. Ovu pogodnost mogu koristiti svi kupci iz kategorije domaćinstava koji aktiviraju uslugu e-račun i pristupe e-uplatnici u promotivnom periodu koji je počeo 1. aprila ove godine i trajat će do aprila naredne godine, svoje račune za električnu energiju plaćat će bez plaćanja provizije", izjavila je Kurspahić.

Dodala je da je ovakav vid plaćanja znatno sigurniji, pouzdaniji i pruža mogućnost da građani svoje račune plaćaju u bilo koje vrijeme tokom 24 sata, a rok plaćanja je umjesto 15, produžen na 30 dana.

"Nadamo se da ćemo našim kupcima u narednom periodu ponuditi mnoge olakšice i pogodnosti, te da ćemo do sljedećeg 17. maja, Međunarodnog dana informacijskog i telekomunikacijskog društva, predstaviti još sličnih projekata", istakla je Kurspahić.

O prednostima usluga e-ba ili m-ba nešto više je kazala Naida Kuduz, PR UniCredit Bank, koja je istakla da usluga prije svega daje uštedu, kako novca, tako i vremena.

"Kako ne biste gubili svoje vrijeme, UniCredit Bank svojim klijentima daje mogućnost da kroz tri klika, ostvaruju 80% niže naknade za plaćanje računa", istakla je ona.

Slaven Rukavina, izvršni direktor za maloprodaju UniCredit Bank d.d. kazao je da su izuzetno zadovoljni saradnjom sa Elektroprivredom BiH i da je najbitnija poruka nove usluge - ušteda novca. 

"Saradnjom sa Elektroprivredom BiH i pogodnostima koje smo omogućili kroz ovu akciju želimo nastaviti svojim klijentima pružati kvalitetne usluge koje će im olakšati svakodnevne obaveze. Najveća prednost našeg internet i mobilnog bankarstva je ušteda vremena i novca, te mogućnost poslovanja s bankom s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme, neovisno o radu poslovnica, izjavio je Rukavina, dodajući da će UniCredit bank i dalje razvijati mobilno bankarstvo, te će i u budućnosti nastojati nuditi najbolja rješenja i savremene usluge.

Ukoliko klijenti JP Elektroprivreda BiH do 01.04.2018. godine aktiviraju uslugu e-računa, te aktiviraju e-uplatnicu u okviru usluga e-ba ili m-ba UniCredit Bank, ostvaruju pogodnost plaćanja računa bez naknada u narednih godinu dana od dana aktivacije e-računa.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti