Sastanak Vlade HNK-a i uprave Aerodroma: Za nove linije novac iz budžeta

25.12.2015. 10:04 / Izvor: Oslobođenje
Sastanak Vlade HNK-a i uprave Aerodroma: Za nove linije novac iz budžeta

Delegacija Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona koju su činili ministri Stjepan Krasić, Ajdin Teletović i Adnan Faladžić primila je nedavno u Mostaru direktora mostarskog aerodroma Marina Raspudića

Delegacija Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona koju su činili ministri Stjepan Krasić, Ajdin Teletović i Adnan Faladžić primila je nedavno u Mostaru direktora mostarskog aerodroma Marina Raspudića, predsjednika Nadzornog odbora Aerodroma Ahmeda Bebanića, te člana Službe tehnike i održavanja Ibricu Berberovića.

Na sastanku su razmotreni potencijalni modeli podrške poboljšanju zračnog saobraćaja i veće iskorištenosti kapaciteta mostarskog aerodroma, što je zajednički ocijenjeno iznimno bitnim za daljnji ukupni regionalni razvoj. Predstavnici Vlade izrazili su zainteresovanost za realizaciju projekta uvođenja novih zračnih linija iz Mostara, najavivši da će ih u budućnosti podržati u okviru budžetskih mogućnosti.

S obzirom na to da u Hercegovini u ovo doba godine vladaju mnogo bolje vremenske prilike nego u centralnim i sjevernim dijelovima zemlje, pojedine aviokompanije letove su umjesto za Sarajevo tokom decembra usmjeravale ka Mostaru. Iz mostarskog aerodroma poručili su da su otvoreni za svaki vid saradnje sa svim potencijalnim poslovnim partnerima.

O kapacitetima i pogodnostima mostarske Zračne luke, te o njenoj relativno maloj iskorištenosti nedavno su u Mostaru razgovarali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i prvi čovjek Grada Ljubo Bešlić.

Od desetog ovog mjeseca odvijaju se redovni letovi iz Mostara za Stuttgart. Redovnu liniju čine dva leta sedmično i to svakog četvrtka i nedjelje u terminu od deset sati sa povratkom u 12.45.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti