Sevoi grupa u Lukavcu predstavila softversko rješenje FUK-a

15.12.2016. 07:42 / Izvor: Akta.ba
Sevoi grupa u Lukavcu predstavila softversko rješenje FUK-a

Zakonom su propisani metodologija i standardi za uspostavljanje i način funkcioniranja finansijskog upravljanja i kontrole.

Donošenjem Zakona o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u Federaciji Bosne i Hercegovine, ispunjena je jedna od obaveza preuzetih Sporazumom o stabilizacji i pridruživanju s Evropskom unijom.

U sali za sjednice Općine Lukavac, predstavljeno je softversko rješenje Finansijskog sistema upravljanja i kontrole (FUK), koji je rukovodiocima općinskih službi i odsjeka, prezentirala Zikreta Tubić, konsultant Sevoi grupe d.o.o.i glavni menadžer za područje Bosne i Hercegovine.

Zakonom su propisani metodologija i standardi za uspostavljanje i način funkcioniranja finansijskog upravljanja i kontrole i predviđena pravila za jačanje fiskalne odgovornosti.

Važnost ove prezentacije je iz razloga što Finansijsko-upravljanje i kontrola – FUK u javnom sektoru predstavlja sveobuhvatan sistem internog upravljanja javnim finansijama u vidu kontrole prihoda, rashoda i ostalih novčanih transakcija, racionalno upravljanje imovinom i uspješno upravljanje projektima čemu prethodi procesni pristup poslovanja sa kontinuiranim menadžerskim upravljanjem rizicima koji mogu nastati u poslovanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti