Slijedi liberalizacija uvjeta razmjene radnika između BiH i Srbije?

19.08.2017. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Slijedi liberalizacija uvjeta razmjene radnika između BiH i Srbije?

O konkretnim aktivnostima i novim inicijativama bit će nakon realizacije posjete predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i veleposlanik Bosne i Hercegovine Lazar Mirkić u petak su razgovarali o liberalizaciji uvjeta razmjene radnika u cilju podizanja kapaciteta tržišta rada i ostvarivanja zadovoljavajućeg stupnja zaštite prava zaposlenih.

Oni su, kako je priopćeno iz Đorđevićevog ureda, zaključili da je bilateralna suradnja u okviru djelokruga srbijanskog Ministarstva najrazvijenija u oblasti socijalnog osiguranja, ali da ju je potrebno unaprijediti.

Ministar Đorđević je izrazio očekivanje da će o konkretnim aktivnostima i novim inicijativama biti razgovara nakon realizacije posjeta predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

Također je izrazio zahvalnost na posjetima predstavnika mjerodavnih institucija BiH prihvatnim centrima u Srbiji tijekom najvećeg priljeva migranata na teritoriju Srbije.

Đorđević je predložio bh. veleposlaniku da se u narednom periodu održi sastanak na ministarskoj razini u Beogradu, u cilju razmatranja novih modaliteta suradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti