SMC 2: Predstavljamo tim za oblast SCM firme Targer E&C

27.07.2017. 09:05 / Izvor: Akta.ba
SMC 2: Predstavljamo tim za oblast SCM firme Targer E&C

Targer E&C je konsultantska i edukacijska kuća koja klijentima pruža usluge inžinjeringa, savjetovanja i treninga iz operativnog i industrijskog menadžmenta.

Targer E&C je konsultantska i edukacijska kuća koja klijentima pruža usluge inžinjeringa, savjetovanja i treninga iz operativnog i industrijskog menadžmenta, organizacijskog dizajna, te projektovanja i optimizacije poslovnih procesa. Niži troškovi poslovanja, manji nivoi zaliha, veći koeficijenti obrta, bolja i brža usluga, brže isporuke i protok materijala, zadovoljni kupci, veći profit - sve to je naša misija.

Jedna smo od rijetki firmi na našim prostorima koja klijentima nudi prilično deficitarne stručne usluge iz oblasti SCM (Supply Chain Management, tj. Upravljanje lancem snabdijevanja/opskrbe). Uvodni tekst o konceptu SCM, koji danas obuhvata znatno širu oblast od koncepta same „logistike“ dat je u prvom članku našeg mini – feljtona. Više ovdje.

Članovi Targer tima za SCM su kompetentni i pouzdani profesionalci, sa dugogodišnjim iskustvom u privrednom sektoru i naučno-istaživačkom sektoru.

Zoran Đurđević, osnivač je i direktor konsultantske kuće Kala Konsalting iz Beograda, po zanimanju diplomirani inžinjer mašinstva. Stekao višedecenijsko iskustvo u oblasti SCM-a, počevši od prvog radnog iskustva u firmi Ivo Lola Ribar u Beogradu, preko mnogobrojnih angažmana i projekata sve do današnjih aktivnosti u vlastitoj firmi. Jedan od prvih stručnjaka na području bivše Jugoslavije koji se posvetio nauci o lancu snabdjevanja, kako općenito, tako i na integralan način kakav se danas već podrazumjeva. Dodatnu dimenziju njegovoj stručnosti unosi i to što je vrstan poznavalac ERP sistema i njihovih primjena za planiranje i realizaciju toka materijala. Firma čiji je Zoran osnivač je strateški partner Targera na polju SCM-a i ERP sistema.

Dr. Hadis Bajrić je ključna naučno-stručna komponenta Targerovog tima za SCM. Po zanimanju je doktor tehničkih nauka, zaposlen na katedri za Industrijsko inžinjerstvo i menadžment na Mašinskom Fakultetu u Sarajevu.  Uža specijalnost su mu SCM, industrijska logistika, predviđanje i upravljanje zalihama. Pored posla na fakultetu, učestvuje u mnogobrojnim projektima i održavanju seminara iz oblasti SCM-a za klijente iz privrede. U Targeru je angažovan kao vanjski konsultant i trener za svoju oblast ekspertize.

Senad Peljto, suosnivač firme Targer E&C po zanimanju je diplomirani ekonomista. Iskustvo i vještine iz oblasti SCM-a uglavnom stekao u kompaniji Prevent BH, gdje je pored ostalog vodio odjel Strateške nabave, te stekao iskustva u radu sa naprednim konceptima i metodama lanca dobave u industriji automobilskih komponenti. Kompetencije iz oblasti nabavke, upravljanja zalihama i toka materijala nastavio za razne klijente izgrađivati i u Targeru.

Tarik Kadrispahić, suosnivač i direktor Targera E&C, po zanimanju je diplomirani inžinjer mašinstva. Radeći između ostalog u strogo regulisanoj i standardiziranoj automobilskoj industriji, ostvario uvid u najnaprednije svjetske koncepte SCM-a, te toka materijala i informacija preko odgovarajućih IT rješenja. Pored ostalih zadataka, vodio sektor planiranja proizvodnje Preventa u BH, koordinirao uvođenje ERP sistema u 3 Preventove kompanije, a služio je i na mjestu direktora firme Prevent Fabrics. U Targeru je na nekoliko većih i manjih projekata imao priliku pomagati klijentima u oblasti SCM-a, optimiranju postojećih, te uvođenju novih poslovnih i proizvodnih operacija.

U zavisnosti od projekta i potreba naših klijenata, u mogućnosti smo i u BiH i širom regije angažovati dodatne stručnjakeza razne oblasti SCM-a. Pozivamo sve potencijalne klijente na direktne razgovore i testiranje naših rješenja za unapređenje toka materijala, zaliha i snabdijevanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti