Snažnija saradnja s dijasporom kroz projekat "Dijaspora za razvoj"

29.03.2017. 07:56 / Izvor: Akta.ba
Snažnija saradnja s dijasporom kroz projekat 'Dijaspora za razvoj'

Memorandumom je definirana saradnja radi poboljšanja socio-ekonomskih prilika za žene i muškarce u BiH.

Vijeće ministara BiH je utvrdilo Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Švicarske Konfederacije, koju zastupa Federalni ured za vanjske poslove putem Švicarske agencije za razvoj i saradnju, koju predstavlja Ambasada Švicarske u BiH, Međunarodne organizacije za migracije, koja djeluje putem svoje misije u BiH, i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini.

Memorandumom je definirana saradnja radi poboljšanja socio-ekonomskih prilika za žene i muškarce u BiH, kao i unapređenja njihovog kvaliteta života putem snažnije saradnje s dijasporom u okviru projekta "Dijaspora za razvoj", a na osnovu alociranih sredstava donatora, Vlade Švicarske. Projekt je nastavak saradnje Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske u oblasti uključivanja iseljeništva u razvoj BiH.

Projekt će doprinijeti postizanju strateških ciljeva utvrđenih Reformskom agendom, kao i Strateškog okvira, posebno privrednog rasta i otvaranja novih radnih mjesta.

Prijedlog memoranduma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti