Što prije pravno urediti oblast turizma u Kantonu Sarajevo

29.08.2015. 08:42 / Izvor: Akta.ba
Što prije pravno urediti oblast turizma u Kantonu Sarajevo

S obzirom da je Strategijom razvoja Kantona Sarajevo od 2016. do 2020. godine turizam definisan kao jedan od nosilaca razvoja našeg kantona, kao i zbog potrebe da se ova oblast što prije pravno uredi.

S obzirom da je Strategijom razvoja Kantona Sarajevo od 2016. do 2020. godine turizam definisan kao jedan od nosilaca razvoja našeg kantona, kao i zbog potrebe da se ova oblast što prije pravno uredi, izrada Zakona o turizmu u Kantonu Sarajevo tema je o kojoj su danas razgovarali članovi stručne radne grupe sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem.

Ovo radno tijelo formirano je od predstavnika Ministarstva privrede KS i eksperata iz oblasti turizma.

"Trenutno ne postoje alati kojim bi se kontrolisao boravak turista u našem kantonu, što bi ovim zakonom bilo adekvatno propisano", naglasio je premijer Konaković i dodao da bi njegovom primjenom bila značajno poboljšana prihodovna strana Budžeta KS.

Izrada i donošenje ovog zakona ima za cilj, između ostalog, konačno i definitivno pravno uređenje postojanja Turističke zajednice KS, a koja je ranijom presudom Ustavnog suda Federacije BiH pravno – formalno ukinuta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti