Svečano otvoren Hotel Hills Sarajevo

25.10.2016. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Svečano otvoren Hotel Hills Sarajevo
OTVORI GALERIJU

Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 m², a obuhvata 261 komfornih, sofistiiciranih, luksuznih soba i apartmana.

U Sarajevu je u usubotu zvanično otvoren hotel Hills, a čast da presječe vrpcu imao je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Svečanom otvorenju su pored vlasnika Mrkulić Company d.o.o. i  načelnika Općine Ilidža prisustvovali i brojni gosti, kako domaći tako i strani.

Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 m², a obuhvata 261 komfornih, sofistiiciranih, luksuznih soba i apartmana, višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalne toplice, unutrašnje i vanjske bazene, adrenalin park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 m², dvoranu za vjenčanja, restoran s tradicionalnom bosanskom i internacionalnom kuhinjom, te atraktivan panoramski Sky Bar restoran i lounge bar na vrhu hotela sa prekrasnim panoramskim pogledom na zelenu okolicu hotela I naravno 360 st. pogledom na glavni grad.

"Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da ugostimo ovako veliki broj gostiju i da pokažemo ono u čemu smo zapravo jedni od lidera na tržištu, gdje se trudimo da u najboljem svjetlu prezentujemo ono što BiH u turizmu može da ponudi. Vođeni dosadašnjim iskustvom kupovina slovenačke termalne rivijere i gradnja hotela Hills sa kategorizacijom  5 zvjezdica, je jako velik i bitan projekat, ne samo za nas već i za cijelu državu. Vođeni definicijom “No just a hotel” želimo svim gostima omogućiti nezaboravan boravak u cijelom komplexu u kojem se nalazi i najveći hotel u regiji – hotel Hollywood a koji zajedno sa Hillsom imaju kapacitet od 700 soba. Svakako ono što ovaj hotel čini impresivnim je i najveća kongresna dvorana, sa kapacitetom 1500 – 2000 ljudi. Naravno pored poslovnog tu je i onaj rekreacioni dio za najstarije i najmlađe. Cijeli komplex krasi i dječija igraonica na 3000m² “Kinderland” i naravno komplex bazena Termalne rivijere. U budućnosti ovaj komlex će omogućiti svojim korisnicima niz dodatnih aktivnosti poput adrenalin parka na otvorenom, dodatnih vodenih sadržaja, staza za trčanje, biciklizam, itd.", izjavio je Emir Glogić, brand manager.

Kongresni centar je višenamjenski Kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom. Odlična lokacija, te prometna povezanost, kvaliteta usluge i smještaja dobri su razlozi za organizaciju sastanaka, kongresa, domjenaka, banketa, vjenčanja, promocija i sličnih aktivnosti.

Kapacitet konferencijske dvorane je 1.500 mjesta. Ostale kongresne dvorane kapaciteta su sa po 180, 150 i 100 mjesta. Sve dvorane imaju svu najsavremeniju konferencijsku opremu. Predprostor za učesnike konferencije prostire se na 500m². Važno je napomenuti da su sve radove izvodile domaće firme, a ugrađena oprema je od vrhunskih svjetskih proizvođača. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti