Tadić u Mostaru: Ovo je jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH

15.05.2017. 08:55 / Izvor: Fena
Tadić u Mostaru: Ovo je jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH

Kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi nesreće, Tadić je naredila provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji, u kojima će sudjelovati nadležne institucije.

V.d. glavne tužiteljice Gordana Tadić stigla je u nedjelju na mjesto zrakoplovne nesreće koja se u subotu dogodila pored Mostara, a u kojoj je život izgubilo pet osoba.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi nesreće, Tadić je naredila provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji, u kojima će sudjelovati nadležne institucije.

U kratkom obraćanju novinarima, Tadić je kazala kako se i nastavlja očevid o ovoj nesreći, te kako će on biti obavljen po visokim profesionalnim standardima i međunarodnim konvencijama.

"Poduzet će se sve istražne radnje, a eksperti koje je odredilo Ministarstvo prometa i komunikacija BiH rade skupa s nama svoj dio posla", kazala je Tadić, naglasivši kako se dogodila velika tragedija te kako je ovo jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH.

O uzrocima nesreće nije mogla ništa kazati.

"To je jedna od radnji koja se provodi u okviru istrage i koja treba da se utvrdi u tijeku postupka", kazala je Tadić te istaknula kako se trenutno može samo potvrditi da je u ovoj nesreći život izgubilo pet osoba te kako će se danas izvršiti obdukcija tijela stradalih.

"Mi ćemo uraditi sve što je u našoj nadležnosti", kazala je Tadić te izrazila sućut obiteljima stradalih u svoje osobno i u ime Tužiteljstva BiH. 

Istragu o padu zrakoplova preuzelo je Tužiteljstvo BiH. Slučaj je preuzela državna tužiteljica Diana Kajmaković koja je u subotu stigla u Mostar.

Mjesto nesreće u subotu je posjetio i ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko čije je Ministartsvo formiralo istražni tim.

Zrakoplovna nesreća dogodila se u subotu oko 15:50 sati na lokalitetu između Heliodroma i  Aluminiskog kombinata, kod Mostara, kada je manji sportski zrakoplov, u vlasništvu AERO kluba Mostar, nakon pada većim dijelom izgorio.

U nesreći je smrtno stradao instruktor leta, jedna mlađa muška osoba i troje maloljetne djece starosti između sedam i deset godina.

Ranije danas, direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, novinarima je kazao kako je ova zrakoplovna nesreća ogromna tragedija za cijeli Mostar, i za cijelu BiH.

Ova se tragedija dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Grada Mostara koji je organiziran u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti