Telemach pozvao RAK da potiče konkurenciju na tržištu mobilne telefonije

12.06.2017. 10:58 / Izvor: Akta.ba
Telemach pozvao RAK da potiče konkurenciju na tržištu mobilne telefonije

Investicije privatnog kapitala već su donijele značajna poboljšanja kvalitete, brzine i niže cijene usluga širokopojasnog interneta i televizije.

Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla nosiocu dozvole Telemach d.o.o. Sarajevo kaznu od 150.000 KM radi kršenja uvjeta dozvole i propisa, saopćenjem za javnost se oglasila i ova kompanija.

"Telemach poziva Regulatornu agenciju za telekomunikacije da potiče konkurenciju na tržištu mobilne telefonije kako bi građani BiH dobili pristup novim tehnologijama, kvaliteti i cijeni usluga koje već uživaju građani EU i regije. Investicije privatnog kapitala već su donijele značajna poboljšanja kvalitete, brzine i niže cijene usluga širokopojasnog interneta i televizije. Odluka Regulatorne agencije za telekomunikacije (RAK), kojom se izriče maksimalna kazna Telemachu kao jedinom operateru na tržištu koji ima dugoročne ugovore sa javnim elektrodistributivnim poduzećima za najam infrastrukture uz visoke sigurnosne standarde, izaziva daljnju zabrinutost u namjere i fokus RAK-a", saopštili su iz Telemacha.

Kako je prošle sedmice saopćeno iz Regulatorne agencije za komunikacije, postupak je pokrenut slijedom prijave u kojoj je navedeno da je Telemach d.o.o., bez pribavljenog prava korištenja, postavio na području Grada Zenica oko sedamdeset kilometara vazdušne mreže kablovske televizije koristeći se stubovima niskonaponske elektrodistributivne mreže u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti