Turski AtlasGlobal uvodi direktnu avio liniju Istanbul - Sarajevo

23.02.2017. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Turski AtlasGlobal uvodi direktnu avio liniju Istanbul - Sarajevo

Sa aerodroma Sarajevo već je ranije saopćeno kako očekuju prekretnicu u poslovanju u ovoj godine i nadaju se prometu od oko milion putnika.

Turski avio-prevoznik AtlasGlobal planira proširiti svoje poslovanje na prostor zemalja bivše Jugoslavije.

Već ovog ljeta u planu im je uvođenje letova između Istanbula i Sarajeva, najavljeno je to na press konferenciji koja je održana u Beogradu.

"Planiramo se proširiti na dio Balkana. Uvest ćemo letove za Beograd i Sarajevo. Balkan je odlično područje za poslovanje", rekao je Ender Karaca, regionalni menadžer kompanije AtlasGlobal.

Ova avio kompanija je već ranije najavila da će pokrenuti dnevne letove iz Istanbula za glavni grad Srbije, koji bi trebali krenuti 15. marta, prenosi exyuaviation.

Sarajevo i Beograd tako postaju dvije od 17 novih destinacija AtlasGlobal-a ove godine. Svoje usluge, pored ovih kompanija će pružat u Tirani i Bukureštu.

Sa aerodroma Sarajevo već je ranije saopćeno kako očekuju prekretnicu u poslovanju u ovoj godine i nadaju se prometu od oko milion putnika.

Aviokompanija AtlasGlobal će tako postati prva aviokompanija koja će od 2014. godine, osim Turksih Airlinesa, održavati vezu između aerodroma Sarajevo i aerodroma u Istanbulu.

Osim toga, povoljni Pegasus će imati devet sedmičnih letova s istanbulskog Sabiha Gokcen aerodroma u Sarajevo.

Također, i još neke kompanije najavljuju nove linije sa aerodroma Sarajevo.

Wizz Air tako planira u aprilu ove godine uvesti dva sedmična leta iz Budimpešte, belgijski TUIFly uvodi sezonske usluge iz Charleroija, a Qatar Airways bi trebalo da omogući letove iz Dohe u Sarajevo koji su najavljeni u protekloj godini.

U izjavi za EX-YU Aviation News, AtlasGlobal je rekao kako će nastojati ispoštovati svoje najavljene planove o uvođenju 4 leta tjedno za Sarajevo ove godine, ali će tek u narednom periodu objaviti tačan datum pokretanja spomenutih linija, a razlog tome je kašnjenje isporuke novih aviona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti