TUV Croatia dobitnik nagrade Zlatna ruža ZEPS-a

09.10.2015. 13:18 / Izvor: Akta.ba
TUV Croatia dobitnik nagrade Zlatna ruža ZEPS-a
OTVORI GALERIJU

Svoje učešće na ovogodišnem sajmu ZEPS 2015 uzela je i kompanija TUV Croatia d.o.o.. Ono što će posebno obilježiti učešće ove kompanije je svakako i nagrada "Zlatna ruža ZEPS-a" .

Svoje učešće na ovogodišnem sajmu ZEPS 2015 uzela je i kompanija TUV Croatia d.o.o. koja je svoje prisustvo na sajmu iskoristila da obiđe svoje klijente, ostvari nove kontakte sa potencijalnim klijentima ali i da razmijene iskustva o tome šta im je donio ISO standard, što je jedna od djelatnosti ove kompanije, kazao je u izjavi za poslovni portal Akta.ba direktor predstavništva za BiH Amer Čolan.

Ono što će posebno obilježiti njihovo učešće na sajmu ZEPS 2015 je svakako i nagrada "Zlatna ruža ZEPS-a" koju im je dodijelio organizator sajma, za svoj izuzetan nastup na sajmu. Štand TUV Croatia se nalazio u sklopu Hrvatske komore u hali A.

"Sretni smo što je baš naš štand dobio ovo priznanje i htio bih se zahvaliti organizatorima sajma na uspješnoj organizaciji i na priznanju koje su nam dodijelili i poželjeti im da svake godine sajam raste sve više kako sa ponudom tako i sa klijentima" poručio je Čolan.

O postajanju i djelovanju TUV Croatia d.o.o. Čolan kaže, kako svojim djelovanjem pokrivaju područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Kosova. Sjedište tvrtke nalazi se u Zagrebu, no i uredima u Slavonskom Brodu, Splitu, Sarajevu i Banja Luci nastoje pokriti što više područja, kako bi bili što bliži korisnicima usluga, kao i što brži u realizaciji usluga. Tri slova u imenu ove kompanije "T U V"- predstavljaju savjetovanje, procjena, ispitivanje, obuka i certificiranje.

Trenutno glavni akcenat kompanija TUV Croatia stavlja na prehrambenu industriju – hranu, na samu certifikaciju i kontrolu prehrambenih proizvoda, pogotovo za firme iz Global GAF-a (Global Assessment of Functioning) koje se bave izvozom prehrambenih proizvoda. Navodi da je e najaktuelniji otkup jagodičastog voća na svjetska i evropska tržišta. U tom smislu, TUV svoj fokus stavlja i na tehničkoj inspekciji, atestnog zavarivača u metalnoj industriji koji moraju da prate svjetske norme i opreme pod pritiskom, čime će se ova kompanija baviti nastupajućem periodu.

"U narednom periodu ono što će obilježiti rad kompanije je seminar, Interni auditori ISO 9001:2008 koji će se održati 15. i 16. oktobra 2015. godine u Banjoj Luci. Glavni cilj ovog seminara je efikasna izobrazba osoba koje rade ili se pripremaju za rad na uvođenju, primjeni ili ocjenjivanju sistema upravljanja kvalitetom", kaže on.

Inače, jedan od osnovnih zahtjeva standarda ISO 9001 je potreba stalnog osposobljavanja i usavršavanja na temu sistem upravljanja kvalitetom.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti