U Bihaću se uspostavlja coworking prostor za mlade IT stručnjake

03.03.2017. 07:57 / Izvor: Fena
U Bihaću se uspostavlja coworking prostor za mlade IT stručnjake

Na sastanku je dogovoreno i formiranje projektnog odbora koji bi rukovodio aktivnostima oko otvaranja prvog "co-working" prostora.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić razgovarao je danas s čelnim ljudima Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona (USK) i Privredne komore USK-a o priključivanju Grada Bihaća u aktivnosti projekta koji se odnosi na uspostavljanje "coworking" prostora za mlade IT stručnjake na području Bihaća.

Projekt su započeli Razvojna agencija i Privredna komora USK-a.

Kako je rekao Fazlić, Gradska uprava Bihać podržat će ovu ideju kroz pronalazak adekvatnog prostora koji bi se koristio u ovu namjenu.

"Već na prvom sastanku razmijenili smo neke ideje i dogovorili saradnju. Za nas u gradskoj upravi, Razvojna agencija USK-a je od velikog značaja jer djeluje u Bihaću, a kroz zajedničke projekte možemo ostvariti daleko bolju saradnju nego što je to bilo dosad", kazao je.

Naglasivši zadovoljstvo spremnošću Gradske uprave Bihaća da u narednom periodu ojača saradnju s Razvojnom agencijom USK-a, direktor Razvojne agencije USK-a Samir Jodanović kazao je da posebno raduje činjenica da će Grad Bihać zajedno s Razvojnom agencijom i Privrednom komorom USK-a sinergijski djelovati s ciljem uspostavljanja centra za IT sektor.

"Na sastanku je dogovoreno i formiranje projektnog odbora koji bi rukovodio aktivnostima oko otvaranja prvog "coworking"  prostora, u sklopu kojeg će jedna od najvažnijih aktivnosti biti održavanje edukacija iz oblasti tehnologija", istakao je Jodanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti