U Cazinu tradicionalna Kantonalna izložba "Cazinski sajam 2015"

19.09.2015. 09:37 / Izvor: Akta.ba
U Cazinu tradicionalna Kantonalna izložba 'Cazinski sajam 2015'

U Cazinu jučer je svečano otvorena dvodnevna manifestacija "Cazinski sajam 2015" na kojoj se predstavilo oko pedeset domaćih izlagača poljoprivrednih proizvoda i različitih rukotvorina.

U Cazinu jučer je svečano otvorena dvodnevna manifestacija „Cazinski sajam 2015“ na kojoj se predstavilo oko pedeset domaćih izlagača poljoprivrednih proizvoda i različitih rukotvorina.

Kako je kazao predsjednik Organizacionog odbora Kantonalne izložbe stočarstva i poljoprivrednih proizvoda „Cazinski sajam 2015“, Said Samardžić, ovo je vrijedan događaj kojeg se iz godine u godinu nastoji još više unaprijediti jer Cazin za poljoprivrednu proizvodnju ima sve potencijale, kao i višedecenijsku sajamsku tradiciju.

Na dobroj organizaciji, kao i uspjesima cazinskih poljoprivrednika, čestitao je kantonalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK Dragan Polimanac istaknuvši važnost promocije svih poljoprivrednih grana, kao i „Cazinskog sajma“.

„Ovo je dobra prilika da naši proizvođači pokažu svoju inovativnost i kreativnost, taj poduzetnički duh i da pokažu i onima koji se još dvoume da se okušaju u poljoprivrednoj proizvodnji, da je to moguće i da je to dobra razvojna šansa. Treba istaknuti i ovoga puta da smo mi općina sa oko tri hiljade registriranih poljoprivrednih proizvođača i hiljadu i pol malih i srednjih preduzeća čiji su osnivači Cazinjani. Zasigurno je da su te brojke bitne i koliko su oni značajni za našu ekonomiju“, kazao je u svom obraćanju načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević.

Otvorenje sajma upotpunili su članovi kulturno- umjetničkih društava „Bajro Redžić“ i „Hasan Mujezinović“, a posjetioci sajma danas su mogli kupiti i probati domaće mlijeko, sireve, sokove, maline, med i pčelinje proizvode te brojne povrtlarske proizvode sa cazinskih poljoprivrednih gazdinstava. Najmlađe su i ovoga puta oduševili konji, poniji i ukrasna perad, dok su stariji imali priliku vidjeti brojne rukotvorine i starinske predmete sa našeg područja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti