U Čitluku se gradi solarna elektrana

16.09.2017. 10:21 / Izvor: Akta.ba
U Čitluku se gradi solarna elektrana

Regulatorna komisija za energiju – FERK izdala je Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK izdala je Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelju zahtjeva BROTIS Čitluk, i to za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana "BROTIS", na krovu stambeno-poslovnog objekta u Međugorju, u naselju Služanj u općini Čitluk, predviđene godišnje proizvodnje 30,00 MWh (megavatsati).

Na sjednici FERK-a također je po zahtjevu podnositelja HIFA Tešanj izmijenjena je i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om s rokom valjanosti do 19. srpnja 2021. godine, a podnositelju zahtjeva TRGOŠPED Kakanj izmijenjena je i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, s rokom valjanosti do 12. veljače 2022. godine, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici je, kako se navodi, doneseno i rješenje po žalbi na rješenje koje je donijelo JP "Elektroprivreda HZ HB" Mostar, Zaključak po žalbi na Akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH Sarajevo, te Zaključak o ispravci Rješenja FERK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti