U Goraždu svečano otvorena zgrada "Zgrada za mlade"

18.09.2015. 09:31 / Izvor: Akta.ba
U Goraždu svečano otvorena zgrada 'Zgrada za mlade'

Izgradnja zgrade sa 38 moderenih stanova namijenjenih mladoj populaciji i pet poslovnih prostora trajala je nešto više od godinu dana.

U Goraždu je danas svečano otvorena stambeno-poslovna zgrada "Lamela-H2", poznatija kao Zgrada za mlade.

Ceremoniji otvorenja upriličenoj u sklopu Programa obilježavanja 18. septembra – Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde prisustvovali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a, općina Goražde i Foča (FBiH), predstavnici društvenog i političkog života BPK-a, predstavnici Muftijstva goraždanskog, predstavnici Ziraat Bank BiH, koja je osigurala povoljna kreditna sredstva za izgradnju zgrade, te predstavnici GPD "Drina" kao glavnog izvođača radova.

Izgradnja zgrade sa 38 moderenih stanova namijenjenih mladoj populaciji i pet poslovnih prostora trajala je nešto više od godinu dana.

Glavni nosilac aktivnosti na realizaciji projekta bilo je Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline, a o počecima i završetku gradnje zgrade vrijedne oko 2,5 miliona KM  govorio je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković. On je ovom prilikom iskazao zahvalnost svima koji su doprinjeli realizaciji ovog vrijednog stambenog projekta, naročito izvođačima radova i Ziraat banci kao značajnom partneru na ovom projektu, te uputio iskrene čestitke budućim korisnicima stanova.

U ime Vlade Bosanko-podrinjskog kantona Goražde prisutnima se obratio premijer BPK-a Goražde Emir Oković.

"Ova zgrada produkt je jednog zajedništva i jedinstva, jer znamo da je 2010. godine Skupština BPK-a Goražde jednoglasnom odlukom pozdravila i podržala izgradnju ovog objekta. BPK Goražde često izlazi sa nekim novitetima. Svi znamo postignuća BPK-a u oblasti privrede, a ovo je prvi vid javno-privatnog partnerstva koje nam je omogućilo da danas imamo ovako lijepu zgradu. Danas želim poručiti da mi nećemo stati na ovom objektu, da ćemo ići dalje sa željom da pružimo bolje mladima, da ćemo ostati na ovom prostoru i mislim da to trebaju prepoznati svi nivoi vlasti u BiH i dati punu podršku kako mladima, tako i svim stanovnicima ovog kantona", kazao je premijer u svom obraćanju.

Uz čestitke budućim stanarima i izraze zahvalnosti svima koji su omogućili izgradnju zgrade, gostima ceremonije obratili su se i predsjednica Komisije za mlade Skupštine BPK-a Goražde Edita Velić te izvršni direktor Ziraat Bank BiH Malik Suljević.

Svečanim presijecanjem vrpce zgradu su otvorili premijer BPK-a Emir Oković, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković, izvršni direktor Ziraat Bank BiH Malik Suljević, direktor GPD "Drina" Hajrudin Vlajčić i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti