U Modriči održana promocija projekata Fondacije Mozaik

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Modriči održana promocija projekata Fondacije Mozaik

19.12.2016. 08:41 / Izvor:

U Modriči je održana promocija projekata neformalnih grupa mladih čiju realizaciju su sa 24.567 KM, posredstvom Omladinske banke Modriča, podržali Fondacija “Mozaik”, opština Modriča i donatori sa područja ove lokalne zajendice.

Promociji sedam projekata, koje su grupe mladih realizovale u periodu od jula do oktobra ove godine, prisustvovao je načelnik opštine Modriče Mladen Krekić sa saradnicima i koordinator projekata mreže Omladinskih banaka u BiH Belma Rizvanbegović.

Rizvanbegovićeva je rekla da je cilj programa Omladinske banke u BiH aktiviranje mladih da vlastitim idejama i radom utiču na poboljšanje uslova života u lokalnim zajednicama.

“Partnerstvo sa opštinom Modriča traje od početka programa”, rekla je Rizvanbegovićeva i napomenula da će saradnja biti nastavljena i u 2017. godini.

Ona je istakla da osim programa Omladinske banke, za sve koji pokažu preduzetnički potencijal, fondacija “Mozaik” omogućava razvoj biznis ideja.

“Fondacija `Mozaik` i partneri u programu u 2017. godini obezbijediće 30 odsto više sredstava u odnosu na ovu godinu”, najavila je Rizvanbegovićeva.

Krekić je naglasio da su mladi u Modriči od 2008. godina, kada je pokrenut program Omladinske banke u BiH, realizovali 77 projekata ukupne vrijednosti 269.127 KM.

“Vrednije od novca je volonterski rad 1.195 mladih koji su od 2008. do danas gradu i građanima poklonili 15.730 sati volonterskog rada”, rekao je Krekić.

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Fondacijom “Mozaik”, sa kojom će i naredne godine podržati rad neformalnih grupa mladih u Modriči.

Prema podacima fondacije “Mozaik”, ove godine je u 35 opština i gradova u BiH realizovan 121 projekat ukupne vrijednosti 526.000 KM.

Od početka programa u BiH je realizovano 1.578 projekata ukupne vrijednosti 5,7 miliona KM.

Projekte je realizovalo oko 20.000 volontera sa oko 344.000 volonterskih časova rada.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti