U Sarajevu otvorene sajamske manifestacije "Interio" i "Exterio"

18.03.2015. 14:57 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu otvorene sajamske manifestacije 'Interio' i 'Exterio'
OTVORI GALERIJU

​U Sarajevu je danas otvoren INTERIO (33. Međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja i unutrašnjeg uređenja) i "Exterio" (2. međunarodni sajam pejzažne arhitekture i hortikulture).

U Sarajevu je danas otvoren  "Interio"  (33. Međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja i unutrašnjeg uređenja) i "Exterio" (2. međunarodni sajam pejzažne arhitekture i hortikulture).

Sajam je otvorio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva ističući kako su ovakve manifestacije značajna mjesta susreta i međusobnog komuniciranja privrednika radi razmjene ideja i ugovaranja novih projekata.

Direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirović podsjetio je prisutne da je 1970. godine Centar Skenderija u svoje raznovrsne aktivnosti uključio i sajamske manifestacije koje i pored poteškoća sa kojim se susreću uspjevaju odžati sve ove godine.

Bećirović je poželio izlagačima ugodan boravak i ostvarivanje planiranih ciljeva te pozvao sve zainteresirane građane da posjete Sajam i pronađu nešto za sebe.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić kazao je da BiH bilježi stalni rast proizvodnje i izvoza namještaja u Njemačku, Švicarsku...

Firme koje su uzele ovogodišnje učešće na Sajmu su: Bosnia Beech Board, Bossin, Delux, Divan, Dženi, FEF export-import, Grantto Gesign, Izazov, Jasmin M, Kana N&N, Morea, MSD rol, Nobil, Sinkrom, Šumarski fakultet u Sarajevu, Tapetar, Textil-Art i Zart.

U razgovoru za poslovni portal eKapija.ba većina izlagača kaže kako je nezadovoljna, očekivali su bolju organizaciju i posjetu, međutim to se danas nije desilo. S obzirom da će sajamska manifestacija trajati nekoliko dana očekuju veću zainteresovanost.

Zehra Jakubović, direktor firme "Izazov" iz Kalesije kaže kako je na Sajmu predstavila novi program firme, među kojima su i dva koja izvoze u Holandiju.

"Jamin M"  na Sajmu se predstavio sa programom koji se koristi za šumu i dizanje tereta. Kako je ovo za šumu jedan od najboljih proizvoda, nadaju se usapostavljanju poslovne saradnje.

U okviru Sajma 19.03.2015. godine u 11 sati u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH biće održan i seminar na temu "Povećanje konkurentnosti drvne industrije za izvoz". U okviru seminarskog dijela govorit će se i o temama “Nova tehnološka rješenja u drvnoj industriji” i “Kako do većeg izvoza drvne industrije”.

Sajam će biti otvoren do 23. marta 2015. godine, a cijena ulaznice je jedna KM.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti