Udruženje poslodavaca FBiH: Mjere Vlade KS-a mogu naštetiti poslodavcima

25.12.2016. 15:18 / Izvor: Akta.ba
Udruženje poslodavaca FBiH: Mjere Vlade KS-a mogu naštetiti poslodavcima

Udruženje poslodavaca FBiH smatra da poduzete mjere Vlade Kantona Sarajevo, realno mogu naštetiti poslodavcima.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH smatra da poduzete mjere Vlade Kantona Sarajevo, odnosno uvođenje sistema vožnje po principu "par/nepar" realno mogu naštetiti poslodavcima, "jer će proizvesti značajno smanjenje radnih efekata, odnosno smanjenje ukupnih efekata prometa, roba i usluga.

- Na donesenu mjeru, poslodavci nisu bili pripremljeni, jer je njena primjena definisana ad-hoc. Stoga, Udruženje poslodavaca FBiH izražava zabrinutost pod novonastalim uslovima, na planu otežanog dolaska zaposlenih na posao i vraćanja s posla, rada u trećoj smjeni (između 23.00 i 07.00 sati), nemogućnosti plasmana robe i usluga u punom kapacitetu, te ukupnog smanjenja profit efektive - navodi u saopćenju iz Udruženja i podsjeća da će kazne za pravna lica koja se ne budu pridržavala odluke o saobraćaju biti od 1.000 do 5.000 KM.

Udruženje poslodavaca smatra da rješenje ovog problema sa kojim se skoro svake godine suočava glavni grad Bosne i Hercegovine "iziskuje ozbiljan stručni pristup, te da su novodonesene mjere samo palijativna solucija".

Udruženje posebno reaguje zbog činjenice da je primjena tih mjera započela u nedjelju,  25. decembra, na dan proslave Božića, kada se tradicionalno porodice okupljaju i posjećuju vjerske objekte.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti