Uhapšen Amir Zukić zbog nelegalnog zapošljavanja

18.02.2017. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Uhapšen Amir Zukić zbog nelegalnog zapošljavanja

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić uhapšen je jučer po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić uhapšen je jučer po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Zukić je ranije u medijskim napisima dovođen u vezu s nezakonitim zapošljavanjima u javnim preduzećima, Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo i domovima zdravlja.

Zukić je uhapšen u okviru predmeta ''Bosna''.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS početkom godine je, nakon višemjesečne trakavice, žalbama izdejstvovalo povratak u pritvor petorice osumnjičenih u predmetu 'Bosna'.

"Općinski sud u Sarajevu je Esedu Džananoviću, bivšem izvršnom direktoru Elektroprivrede BiH, Ramizu Karavdiću, Senadu Traki i Nedžadu Traki produžio pritvor za tri mjeseca", potvrđeno je tada za N1.

Također, u pritvor je vraćen i Safet Bibić, također osumnjičeni u predmetu ''Bosna''.

Navedeni su krajem novembra prošle godine pušteni iz pritvora, a zatim su uslijedile žalbe Tužilaštva što je rezultiralo vraćanjem petorice osumnjičenih u pritvor.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

U okviru ove akcije, prema nalogu kantonalnog tužilaštva, pripadnici Federalne uprave policije vršili su pretres u zgradi "Elektroprivrede BiH" u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti