UKCS - Prof. dr. Mirsad Kacila napušta posao zbog zdravstvenih problema

17.02.2017. 15:09 / Izvor: Fena
UKCS - Prof. dr. Mirsad Kacila napušta posao zbog zdravstvenih problema

Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UNSA) saopćio je da je prof. dr. Mirsad Kacila danas podnio zahtjev za prekid Ugovora o radu s UKCS-om.

Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UNSA) saopćio je da je prof. dr. Mirsad Kacila danas podnio zahtjev za prekid Ugovora o radu s UKCS-om, a pri tom nije podnio izvještaje koje je od njega tražilo rukovodstvo te zdravstvene ustanove.

"Od prof. dr. Mirsada Kacile zatražili smo zvanične izvještaje o funkcioniranju Klinike za kardiohirurgiju, strategiji razvoja, zanavljanju kadra, nabavkama i servisiranju ekstremno skupe opreme i još mnogo važnih podataka", navodi direktor hirurških disciplina UKCS-a prof.dr. Dželaludin Junuzović.                                                                            

U saopćenju za javnost ističe da je, nakon saznanja da želi napustiti UKCS, prof. dr. Mirsada Kacilu jučer pozvao na sastanak u Kabinet generalne direktorice.

"Profesor dr. Mirsad Kacila izjavio je da napušta UKCS zbog zdravstvenih problema, da se želi posvetiti porodici i liječenju te da vjerojatno neće nastaviti medicinsku karijeru", navodi se.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti