Uspješno realiziran prvi SPARK forum

21.02.2017. 13:01 / Izvor: Akta.ba

Na forumu su sudjelovali partneri iz nekoliko različitih IT tvrtki te je održana kratka panel-diskusija na temu edukacije i poslovnih prilika u IT sektoru.

U petak je održan prvi interdisciplinarni SPARK forum usmjeren na IT sektor. Mjesto održavanja ovog događaja bio je SPARK caffe, a okupio je veliki broj mladih žena i muškaraca koji su svojim dolaskom pokazali zanimanje za sve mogućnosti koje im se pružaju u području IT-a - od učenja, pokretanja vlastitog startupa pa sve do pronalaska zaposlenja u ovoj branši.

Nakon uvodnog izlaganja agende i onoga što ih očekuje na ovom događaju, prisutni/e su imali/e su mogućnost poslušati zanimljive priče uspješnih mladih ljudi u IT sektoru. Predstavljeni su SPARKovi startupi Amplius i Sophico, tvrtka Eynio, a zatim su svoja iskustva podijelile Lana Šator, koja je radila dizajn za DOTA2 i video igre preko platforme Steam Workshop, te Maja Hadžiselimović u sklopu inicijative IT Girls, koja se uključila preko Skype poziva.

Ovaj događaj ne bi bio potpun bez 13 mentora/ica koji/e su u sklopu speed-date mentoringa iskoristili/e svoje dugogodišnje iskustvo i savjetima pomogli/e i ohrabrili/e okupljene na poduzimanje prvih koraka ka ostvarenju ideja i postizanju uspjeha.

Na forumu su sudjelovali partneri iz nekoliko različitih IT tvrtki te je održana kratka panel-diskusija na temu edukacije i poslovnih prilika u IT sektoru. Sudionici panela su bili - Ivana Perković (NSoft), Aleksandra Kuljanin (IT Girls), Vedran Šimunović (INTERA), Ivan Rozić (NSoft), Azra Sarić (Mistral Technologies) i Ajla Karajko (Networks). Kraj događaja je začinjen networkingom, kao odličnom prilikom za razmjenu iskustava i vlastitih ideja te mogućeg pokretanja suradnje među posjetiteljima.

Cilj ovog događaja bio je upoznati studente i širu javnost s nesvakidašnjim idejama i inovacijama istaknutih pojedinaca te ih svojim uspjehom motivirati na uključivanje u IT sektor. SPARK forum je u potpunosti podržan od strane Vlade Švicarske kroz projekt MarketMakers.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti