Uvesti pravilnik o sprečavanju korupcije u zdravstvenim ustanovama

17.02.2017. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Uvesti pravilnik o sprečavanju korupcije u zdravstvenim ustanovama

Uvođenje pravilnika za sprečavanje korupcije u zdravstvenim ustanovama u rad zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo smanjilo bi mogućnost za korupciju i povećalo transparentnost u njihovom radu.

Uvođenje pravilnika za sprečavanje korupcije u zdravstvenim ustanovama u rad zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo smanjilo bi mogućnost za korupciju i povećalo transparentnost u njihovom radu, jedan je od zaključaka današnjeg skupa održanog o toj temi.

Skup nazvan "Stručna diskusija o izradi i uvođenju pravilnika za sprečavanje korupcije u zdravstvenim ustanovama u KS", organiziran je u okviru projekta "Uvođenje efikasnog modela za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama", koji implementira nevladina organizacija Inicijativa i civilna akcija (ICVA).

O toj temi razgovarali su predstavnici Javne ustanove Dom zdravlja KS s devet domova zdravlja, Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" te predstavnici Tima Vlade KS-a za borbu protiv korupcije kao i nevladine organizacije, koji su radili na definiranju sadržaja pravilnika u skladu sa Akcionim planom za borbu protiv korupcije KS i Strategijom za borbu protiv korupcije BiH.

Kako je istaknuto, zajedničkim pristupom rješavanju problema korupcije u Kantonu Sarajevo predstavnika institucija vlasti, organizacija civilnog društva i javnih zdravstvenih ustanova, na izradi teksta pravilnika za sprečavanje i borbu protiv korupcije u KS, može dovesti do rješenja problema.

Projekat "Uvođenje efikasnog modela za borbu protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo" realizira se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT, saopćeno je iz ACCOUNT-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti