Vijeće ministara danas o pograničnom prometu i Upitniku EK

25.01.2017. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Vijeće ministara danas o pograničnom prometu i Upitniku EK

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog odluke o upravljanju tarifnim kvotama utvrđenim Protokolom uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Nacrt sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o pograničnom prometu jedna je od tačaka dnevnog reda današnje sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a predlagač je Ministarstvo sigurnosti.

Ministri bi danas svoj stav trebali dati i na Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju granične procedure za željezničke granične prijelaze Šamac-Slavonski Šamac i Čapljina- Metković na mediteranskom koridoru (Koridor Vc).

Na sjednici će biti prezentirana i Informacija o dosadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta "Zaprečavanje puteva pogodnih za ilegalni prelazak državne granice između BiH i Republike Srbije".

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova bit će razmatran i Prijedlog odluke o formiranju Koordinacijskog odbora BiH za implementaciju plana upravljanja za nekropole sa stećcima iz BiH upisane na Listu svjetske baštine.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog odluke o upravljanju tarifnim kvotama utvrđenim Protokolom uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Europskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane, i BiH, s druge strane, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske EU.

Predstavnici Direkcije za evropske integracije predstavit će ministrima sutra Informaciju o "Prijedlogu rokova za pripremu odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije" te o dosadašnje aktivnosti na pripremi odgovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti