Vispak u 2016. godini realizovao 46 mil. KM i na tržište plasirao novu juhu

29.12.2016. 13:14 / Izvor: Akta.ba
Vispak u 2016. godini realizovao 46 mil. KM i na tržište plasirao novu juhu
OTVORI GALERIJU

Zlatna džezva, jedan od najznačajnijih bh. brendova, u kategoriji lojalnosti kupaca je zauzela prvo mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine.

Protekla 2016. godina za kompaniju Vispak je bila uspješna. Zlatna džezva, jedan od najznačajnijih bh. brendova, u kategoriji lojalnosti kupaca je zauzela prvo mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine.

Osim toga kompanija je svoju stratešku kompetentnost u bosanskoj kuhinji usmjerila na razvoj kategorije juha, a nedavno su otvorili vrata novoj kategoriji, instat juhe sa brendom "Tako Lako", kazao je danas na konferenciji za medije Adis Hasaković, ispred AS Group.

"Ponosni smo na uspjeh Vispaka. Ova kompanija akvizirana je od strane AS Group u decembru 2010. godine sa godišnjim prihodom od oko 18 miliona maraka. Šest godina kasnije očekivana  realizacija Vispaka će biti 46 miliona maraka. Prednjači Zlatna džezva, a slijedi je Begova čorba, Tarhana, Tajna, Laganini i drugi brendovi. Naši planovi i strategije su ostvareni. Bili smo sigurni da će Vispakovu komptenciju za bosansku kuhinju i bosansku kafu prepoznali kako na domaćem, tako i inozemnim tržištima. Idemo dalje, potencijal je ogroman, a Vispak je tek na početku svoje uspješne priče", kazao je Hasaković.

Inače konferenciju su plesom otvorili petogodišnji Sven Sitnić i njegova partnerica, te  Ema Duraković, članica DOLS scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica koji su ujedno i zaštitna lica nove vispakove kokošije juhe.

Novinari su imali čast prvi pogledati spot i dati pozitivne kritike.

Zerina Muco, bend menadžerica za kategoriju Bosanske kuhinje u kompaniji Vispak kazala je kako iza ovog projekta stoji Vispakov razvojni tim koji je ukjučivao istraživanje, razvoj, marketing, kao i sektor analize.

"Razvijali smo ovaj projekat interaktivno zajedno sa našim potrošačima i sa vrhunskim bosanskim kuharima iz Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine. Zato, možemo slobodno kazati da se radi o novom Vispakovom proizvodu koji su odobrili i potrošači i kuharski eksperti. Kako bi nastavili put involviranja mladih u razvoj novih proizvoda, priliku smo dali mladom producentu iz Zenice koji je zaokružio ovu priču sa reklamnim spotom u kojem se pojavljuju zaštitna lica cijele kompanije, mlade nade umjetničkog plesa BiH, Sven Sitnić i Ema Duraković", istakla je Muco.

Producent Baručija kazao je kako mu je bilo čast raditi na ovako velikom projektu i značajnom projektu kompanije Vispak.

"Zahvalan sam na ukazanom povjerenju. Uspjeli smo ispričati cijelu priču u Bosni i Hercegovini i zbog toga sam jako sretan", kazao je Baručija, te pojasnio kako je TV spot sniman u Banjoj Luci, zaštitna lica spora su iz Zenice, a cijela priča se zaokružila na njenom izvoru u Visokom.

"Ovo je dokaz da BiH može ponuditi kvalitetan proizvod iza kojeg stoji domaća snaga."

Vispak je pred novogodišnje praznike plasirao na tršište novu Vispak kokošiju juhu 65 grama, koja je specifična po odabiru  najkvalitetnijih sirovina i cjelokupnoj kampanji u kojoj su inovirani i potrošači i bosanski kuhari i u Udruženja kuhara.

Na kraju je istaknuto kako se degustacija juhe očekuje u velikim marketima tokom mjeseca januara 2017. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti