Vlada HNŽ-a podržava uvođenje digitalnih servisa za građane

17.03.2017. 08:55 / Izvor: Fena
Vlada HNŽ-a podržava uvođenje digitalnih servisa za građane

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti digitalnog transformiranja, zatim unaprjeđenje digitalnih servisa unutar županijskih institucija.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, održao je sastanak s Omarom Krivošijom, direktorom tvrtke Microsoft BiH, na temu digitalnog transformiranja servisa institucija Hercegovačko–neretvanske županije.

Direktor tvrtke Microsoft BiH govorio je o misiji Microsofta, koja se zalaže za kreiranje mogućnosti da svaki pojedinac i organizacija ostvare više, a gradovi i lokalne samouprave značajan su segment gdje Microsoft želi dati doprinos. Tehnologija omogućava gradovima i njihovim građanima ostvarenje punog potencijala kroz inovativne digitalne servise s ciljem osiguranja sigurnijeg i zdravijeg života u lokalnim sredinama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti digitalnog transformiranja, zatim unaprjeđenje digitalnih servisa unutar županijskih institucija, kao i uvođenje novih servisa za građane.

Herceg je istaknuo zadovoljstvo današnjim razgovorom, te iskazao spremnost Vlade da čini značajne pomake s ciljem digitalnog transformiranja čemu svjedoče i već poduzete aktivnosti na uvođenju sustava e-Vlada i e-uprava.

"Naš cilj je da u što skorije vrijeme građanima, koji raspolažu modernim sredstvima komuniciranja, omogućimo korištenje elektroničkih usluga nevezano za radno vrijeme i mjesto. Naime, svjedoci smo kako naša javna uprava  nije trenutačno na toj razini i ne može ponuditi takve elektroničke usluge, putem kojih bi građani mogli rješavati značajan broj potreba i problema. Stoga je naša nakana da uvođenjem novih elektroničkih servisa, usluge koje javna uprava pruža građanima (on-line registriranje vozila, izdavanje određenih dokumenata i sl.), učinimo dostupnim, učinkovitim i jeftinim, a izravan pristup ovim uslugama elektroničkim putem ne samo da bi ubrzao proces izdavanja, nego bi i smanjio mogućnost korupcije", kazao je Herceg.

Direktor Krivošija je, također, kratko upoznao Hercega o Poslovno-tehnološkoj konferenciji Microsoft NetWork 7, koja će pod sloganom "Na sedmom nebu" biti održana od 19. do 21. travnja u Neumu.

Istaknuvši kako se radi se o najvećoj Poslovno-tehnološkoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, direktor Krivošija pozvao je predstavnike Vlade Hercegovačko-neretvanske županije da posjete Konferenciju NetWork 7 i poslušaju prezentiranja koja će im dati uvid u različita rješenja koja mogu unaprijediti njihovo poslovanje, optimiziranjem poslovnih procesa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti